Η Alfa Romeo Stelvio pick-up είναι αηδία

Η Alfa Romeo Stelvio pick-up είναι αηδία

Μερικές μάρκες δύσκολα τις φαντάζεσαι στην κατηγορία των pick-up. Και η Alfa Romeo είναι μια από αυτές. Μήπως και η Mercedes-Benz δεν ήτανε;

Μεταξύ της ευρείας γκάμας των αυτοκινήτων που πωλούνται αποκλειστικά στη Βραζιλία, το FIAT Toro είναι ίσως το πιο ιντριγκαδόρικο.

Πρόκειται για ένα κόμπακτ pick-up με αδιαμφισβήτητα γοητευτικό στιλ που κάτω από τα ρούχα είναι στην ουσία ένα Jeep Compass. Αλλά, αν για κάποιον παράξενο λόγο, η FCA αποφάσιζε να σκαντζάρει το FIAT Toro προς χάρη ενός Alfa Romeo pick-up, λέμε τώρα, εκτός από τη γοητεία θα έσπαγε και τα ταμεία; Μια επιλογή που υπαγορεύεται με τη σειρά της από το ερώτημα, για να γίνεις -ή να συνεχίσεις να είσαι- μεγάλος κατασκευαστής χρειάζεται να μπεις σε όλες τις κατηγορίες, τουλάχιστον στις δημοφιλέστερες; H Mercedes-Benz πάντως έτσι το βλέπει και η X-Class έρχεται προς επίρρωση αυτής της λογικής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέα Alfa Romeo Stelvio 2017 [videos]

Αν λοιπόν η Alfa Romeo λανσάριζε ένα pick-up, πού θα βασιζόταν αισθητικά αυτό; Μα φυσικά στην επερχόμενη Stelvio. Με αυτό κατά νου, πήρε και η Theophilus Chin τη μόστρα της Alfa Romeo Stelvio και την κοτσάρισε στο καροτσάτο αμάξωμα του υφιστάμενου FIAT Toro. Θα μου πείτε, τι δουλειά έχει η σέξι μούρη της Giulia/Stelvio σε μια άχαρη καρότσα; Με μια τέτοια επιλογή μου φαίνεται ότι θα κέρδιζε μερικές πωλήσεις και θα έχανε περισσότερες από μπόλικους alfisti που θα έριχναν μαύρη πέτρα πίσω τους.

Ευτυχώς, θέλουμε να πιστεύουμε ότι ένα τέτοιο μοντέλο δεν θα δει ποτέ όχι το φως της παραγωγής ούτε αυτό του σχεδιαστηρίου. Και για να καθησυχαστούμε όλοι, δεν υπάρχει ούτε υποψία τέτοιου μοντέλου στο πρόγραμμα της Alfa Romeo για εννέα νέα αυτοκίνητα μέχρι το 2021. Τώρα αν ο Sergio Merchionne βλέπει να υπάρχει ψωμί σε κάτι τέτοιο, ένας θεός το ξέρει…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube