Αυτό είναι το νέο pick-up X-Class της Mercedes-Benz [20 φωτογραφίες+video]

Αυτό είναι το νέο pick-up X-Class της Mercedes-Benz [20 φωτογραφίες+video]

H Mercedes δεν αποκάλυψε ένα, αλλά δύο πρωτότυπα pick-up που μας προϊδεάζουν για το X-Class παραγωγής.

Καθένα από τα δύο concept cars έχει τον δικό του χαρακτήρα: το Stylish Explorer προσφέρει μια premium και σπορ εμπειρία, ενώ το Powerful Adventurer είναι ένα σκληροτράχηλο, σκληροπυρηνικό off-roader.

Το Stylish Explorer προδιαγράφει με μεγαλύτερη ακρίβεια το διπλοκάμπινο X-Class παραγωγής, έχοντας πλούσιο εσωτερικό, σπορτίφ προφυλακτήρες και τεράστιες αλουμινένιες ζάντες 22 ιντσών. To Powerful Adventurer, από την πλευρά του, έχει τεράστια απόσταση από το έδαφος, προστατευτικά του αμαξώματος με φαρδύτερα φτερά, και εκτός δρόμου λάστιχα.

«Με το X-Class θα κλείσουμε ένα από τα τελευταία κενά στην γκάμα μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Daimler AG, Dieter Zetsche. «Ο στόχος μας είναι να δώσουμε στους πελάτες μας αυτοκίνητα που να ταιριάζουν στις συγκεκριμένες απαιτήσεις τους. Το pick-up θα θέσει νέα στάνταρ σε μια αναπτυσσόμενη κατηγορία».

Τα βασικά μοντέλα θα είναι πισωκίνητα, με την τετρακίνηση να προσφέρεται ως έξτρα. Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει 4κύλινδρους βενζίνης και πετρελαίου, για τους οποίους δεν δίνονται περαιτέρω πληροφορίες. Τα πρωτότυπα έχουν κινητήρα V6 ντίζελ που αναμένεται να τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας. Το τετρακίνητο X-Class V6 μπορεί να μεταφέρει φορτίο πάνω από 1,1 τόνο και να ρυμουλκήσει 3,5 τόνους.

«Τα δύο διαφορετικά Concept X-CLASS ερμηνεύουν την ξεχωριστή σχεδιαστική ταυτότητα των SUV μας στην πιο εκφραστική της μορφή και ενσωματώνουν τη διπλή όψη της σχεδιαστικής μας φιλοσοφίας: είναι hot και cool», δήλωσε ο Gorden Wagener, επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της Daimler AG. «Με την προχωρημένη του σχεδίαση, το Powerful Adventurer εκφράζει cool μοντερνισμό και δίψα για περιπέτεια, ενώ το κομψό Explorer χρησιμοποιεί το αγνό συναίσθημα για να δώσει μια απτή εμπειρία της σύγχρονης ομορφιάς».

Πολύ μπερδεμένη γλώσσα, ενώ κάποιοι μπορεί να πουν απλά –αν και με κάποια κακεντρέχεια– ότι ποτέ ένα Nissan Navara δεν έδειχνε τόσο όμορφο.

Τα τετρακίνητα μοντέλα θα έχουν και κοντές βοηθητικές σχέσεις («αργό» κιβώτιο), διαφορικά που να κλειδώνουν κι ένα προηγμένο σύστημα ελέγχου της ελκτικής πρόσφυσης (traction control) για τις πιο ακραίες συνθήκες εκτός δρόμου. Η βασική κατασκευή με ξεχωριστό πλαίσιο τύπου σκάλας μπορεί να είναι η ίδια με των Nissan Navara και Renault Alaskan, όμως η Mercedes έχει κάνει τις δικές της ρυθμίσεις στην ανάρτηση, τύπου McPherson μπροστά και με άξονα 5 σημείων στήριξης και ελικοειδή ελατήρια πίσω.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το νέο Nissan Navara NP300 Double Cab

Η Mercedes τήρησε επίσης την υπόσχεσή της να προσφέρει ένα ξεχωριστό εσωτερικό στα δικά της μοντέλα, με διαφορετικό ταμπλό που να θυμίζει σχεδιαστικά τα άλλα μοντέλα της φίρμας, έχοντας στρογγυλούς αεραγωγούς και σύστημα infotainment με κεντρική οθόνη αφής για τον χειρισμό του. Το μόνο στοιχείο που είναι κοινό με τα εξαδελφάκια της Nissan/Renault, είναι το (συμβατικό) χειρόφρενο.

Η Mercedes λέει ότι θα λανσάρει το νέο pick-up X-Class στην Ευρώπη περί το τέλος του 2017. Η παραγωγή για τις αγορές της Ευρώπης, Αυστραλίας και N. Αφρικής θα γίνεται στο εργοστάσιο της Nissan στη Βαρκελώνη. Τα μοντέλα για τη Ν. Αμερική θα παράγονται στο εργοστάσιο της Renault, στην Cordoba της Αργεντινής, από το 2018.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube