Το Duster είναι ο βασικός πυλώνας της Dacia λέει ο επικεφαλής σχεδιασμού της μάρκας

Το Duster είναι ο βασικός πυλώνας της Dacia λέει ο επικεφαλής σχεδιασμού της μάρκας

Ο Miles Nurnberger που μετακόμισε από την Aston Martin στη Dacia, λέει πως το Duster είναι τόσο σημαντικό για τη μάρκα όσο η 911 για την Porsche. 

Το 1966 στη Ρουμανία γεννήθηκε μια αυτοκινητοβιομηχανία που άκουγε στο όνομα Dacia. Έφτιαχνε φθηνά, αλλά όχι και τόσο καλά αυτοκίνητα. Το 1999 η Dacia πουλήθηκε στη Renault. Με την άφιξη και την εμπλοκή των Γάλλων, η Dacia έγινε γρήγορα η κορυφαία μάρκα στην ευρωπαϊκή αγορά προσιτών αυτοκινήτων.

Σήμερα, η μάρκα διαθέτει μια σειρά από επιτυχημένα μοντέλα σε όλες τις κατηγορίες και είναι μια συνεχώς αναπτυσσόμενη μάρκα. Τόσο που ενέταξε στο δυναμικό της το περασμένο καλοκαίρι ως επικεφαλής στο σχεδιαστικό της τμήμα τον Miles Nurnberger, που είχε θητεύσει επί 14 χρόνια στην Aston Martin. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το ανανεωμένο Dacia Duster

Ο Miles Nurnberger ήταν υπεύθυνος για την DBX και την Valkyrie, δύο από τα πιο εντυπωσιακά οχήματα της βρετανικής εταιρείας τα τελευταία χρόνια. Γιατί όμως ένα στέλεχος σαν τον Nurnberger, μπορεί να εγκαταλείψει την Aston Martin και να μετακομίσει στη Dacia; Ποιο μπορεί να ήταν το κίνητρό του; Τις απαντήσεις δίνει ο ίδιος σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο Top Gear.

duster

Ο Nurnberger αυτή τη στιγμή αναφέρεται στον Laurens van den Acker, ο οποίος είναι ο επικεφαλής σχεδιασμού του Ομίλου Renault. Οι δυο τους έχουν μια κοινή ιστορία καθώς εργάζονταν μαζί για τη Ford στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Όταν ο Acker τηλεφώνησε στον Nurnberger και του πρότεινε να ενταχθεί στην Dacia, δεν χρειάστηκε να το σκεφτεί και πολύ για να πει το «ναι» όπως ο ίδιος εξομολογείται.

Λίγους μόλις μήνες μετά, ο Nurnberger δηλώνει ένθερμος θαυμαστής των προϊόντων της Dacia, τονίζοντας πως το μοντέλο που κατά τη γνώμη του είναι ο κεντρικός πυλώνας της εταιρείας είναι το Duster.

dac

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Dacia Duster 1.5 Blue dCi 4WD

«Το Duster είναι η 911 της Dacia», δήλωσε χαρακτηριστικά θέλοντας να καταδείξει πόσο σημαντικό είναι το μοντέλο για την εταιρεία.

Ο ίδιος τονίζει πως «όλο το DNA της Dacia ενσωματώνεται με τον καλύτερο τρόπο στο Duster. Το να σχεδιάζεις ένα αυτοκίνητο μαζικής κατανάλωσης είναι γοητευτικό και προσωπικά μου προκαλεί ιδιαίτερη ευχαρίστηση να βλέπω τα αυτοκίνητα που σχεδίασα να κυκλοφορούν στο δρόμο. Αυτήν την ευχαρίστηση ήταν δύσκολο να την εισπράξω στην Aston Martin καθώς τα αυτοκίνητά της απευθύνονταν σε λίγους».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube