Dronekhana, η νέα θεαματική τρέλα της Ford [video]

Dronekhana, η νέα θεαματική τρέλα της Ford [video]

Μετά τις Gymkhana του Ken Block και τις Snowkhana της Ford, ιδού ένα τρίτο παιχνίδι με αυτοκίνητα και… drones.

Αν δεν ζείτε σε μοναστήρι τα τελευταία χρόνια, σίγουρα θα ξέρετε τα φιλμάκια Gymkhana του Ken Block. Μάλλον θα σας είναι γνωστή και η σειρά Snowkhana της Ford.

Τώρα έρχεται ένα τρίτο “-khana, πάλι από τη Ford, το Dronekhana. Ένα παιχνίδι που επινόησε η Ford ειδικά για την Gamescom, τη μεγαλύτερη έκθεση διαδραστικών παιχνιδιών του κόσμου, που γίνεται στην Κολωνία, την ευρωπαϊκή έδρα της Ford.

Δεν χρειάζονται μαντικές ικανότητες για να καταλάβετε ότι το Dronekhana έχει σχέση με drones. O παγκόσμιος πρωταθλητής αγώνων drones, Luke Bannister, και ο team-mate του στην ομάδα Tornado XBlades, Bret Collis, χειρίζονται δύο απίστευτα γρήγορα drones. Χρησιμοποιώντας «γυαλιά» εικονικής πραγματικότητας, τα κατευθύνουν μέσα, γύρω και κάτω από ένα Ford B-Max, ένα Transit, ένα φορτηγάκι Ranger, ακόμα κι ένα ρομπότ.

Όλα πολύ εντυπωσιακά, αλλά το θέαμα κλιμακώνεται όταν τα drones αρχίζουν να κυνηγούν ένα Focus RS που ντριφτάρει, και περνούν μέσα από τον καπνό ενός Mustang που κάνει burn-out!

Το φιλμάκι γυρίστηκε σε μια αποθήκη της Ford, στο εργοστάσιο της Κολωνίας, και χρησιμοποιήθηκε ένα σύστημα 36 καμερών GoPro για τα κομμάτια σε αργή κίνηση.

Στην Gamescom, η Ford θα επιχειρήσει να κάνει κι ένα παγκόσμιο ρεκόρ. Μια ομάδα από gamers θα κυνηγήσει τον τίτλο του «μεγαλύτερου βίντεο-μαραθώνιου σε αγωνιστικό παιχνίδι», οδηγώντας μια εικονική Ford GT γύρω από την πίστα του Le Mans επί 48 ώρες και ένα λεπτό.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube