Drag Race: Volkswagen Golf R VS Honda Civic Type R [video]

Drag Race: Volkswagen Golf R VS Honda Civic Type R [video]

Το τετρακίνητο και αυτόματο VW Golf R έρχεται αντιμέτωπο με τον βασιλιά των προσθιοκίνητων Honda Civic Type R.

Μετά από το πρόσφατο Drag Race μεταξύ του VW Golf R και των premium τετρακίνητων hot hatch, το βρετανικό Carwow οργάνωσε μια δεύτερη κόντρα με το γερμανικό μοντέλο ενάντια στον βασιλιά των προσθιοκίνητων hot hatch, που δεν είναι άλλος από το Honda Civic Type R.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Drag Race: Volkswagen Golf R εναντίον του τετρακίνητου ανταγωνισμού [video]

Μπορεί η σύγκριση να είναι άδικη λόγω της διαφοράς στη μετάδοση (αυτόματο κιβώτιο και τετρακίνηση VS χειροκίνητο κιβώτιο και κίνηση εμπρός) αλλά και την ηλικία των μοντέλων (2020 VS 2016) όμως τα τεχνικά χαρακτηριστικά των δύο μικρομεσαίων hot hatch είναι παραπλήσια - τουλάχιστον στα χαρτιά. Πιο συγκεκριμένα, το VW Golf R φορά 2.0 TSI με 320 PS και 420 Nm ενώ το Honda Civic Type R φορά 2.0 VTEC Turbo με 320 PS και 400 Nm.

Το αποτέλεσμα της κόντρας είναι αναμενόμενο, με τη διαφορά να ενισχύει τις υποψίες για την πραγματική ισχύ του VW Golf R η οποία όπως φάνηκε και σε πρόσφατες ανεξάρτητες μετρήσεις είναι σημαντικά μεγαλύτερη από τη διαφημιζόμενη. Βέβαια η ιαπωνική φίρμα δεν έχει πει την τελευταία της λέξη καθώς η επόμενη γενιά Civic Type R βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο δοκιμών ως το τελευαταίο μη-υβριδικό μοντέλο της Honda.

[Πηγή: Carwow]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube