Δωρεάν μαθήματα σπορ οδήγησης για τους κατόχους Ford Focus RS

Δωρεάν μαθήματα σπορ οδήγησης για τους κατόχους Ford Focus RS

Εάν έχετε το καινούργιο Focus RS και μένετε κοντά στη Γιούτα των ΗΠΑ ή μπορείτε να καλύψετε τα έξοδα του ταξιδιού μέχρι εκεί, σας έφεξε!

Η τρίτη γενιά του Ford Focus RS (δείτε τη video δοκιμή του εδώ) είναι σίγουρα το πιο καυτό από τα hot hatches της αγοράς σήμερα.

Ωστόσο, όσο εκπληκτική δουλειά κι εάν έχει κάνει στην εξέλιξη του αυτοκινήτου η Ford Performance, χρειάζεται και μια κάποια οδηγική ικανότητα προκειμένου να πάρεις από το αυτοκίνητο αυτό που μπορεί να σου δώσει. Και πάνω απ’ όλα με ασφάλεια.

Διαβάστε ακόμα Test drive: Ford Focus RS

Αναγνωρίζοντας λοιπόν ότι πολλοί από τους πελάτες της μπορεί να έχουν τα χρήματα αλλά όχι και την ικανότητα που λέγαμε παραπάνω, η Ford αποφάσισε να εξασφαλίσει σε όσους αποκτήσουν Focus RS μέσα στο 2016 και 2017, δωρεάν μαθήματα σπορ οδήγησης.

Πρόκειται για ένα «σχολείο» που ονομάζεται RS Adrenaline Academy και είναι ολοήμερο. Όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις –η Ford δεν είναι ο μόνος κατασκευαστής που δίνει τέτοια δυνατότητα- οι συμμετέχοντες ξεκινούν με λίγη θεωρία πριν μπουν στην πίστα.

Ύστερα παίρνουν μαθήματα για να βελτιώσουν την τεχνική τους στις αλλαγές ταχυτήτων, το φρενάρισμα και το στρίψιμο. Τα μαθήματα ολοκληρώνονται με μια «ξενάγηση» στις τέσσερις επιλογές του Drive Mode, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του Drift Mode, το οποίο έχει αντιμετωπίσει και κάποιες επικρίσεις.

Διαβάστε ακόμα: Ζητούν να καταργηθεί το Drift Mode

Τα μαθήματα γίνονται με αυτοκίνητα του RS Adrenaline Academy ενώ παρέχεται και ο εξοπλισμός ασφάλειας, υπάρχει όμως μια λεπτομέρεια: Το κόστος του ταξιδιού και της διαμονής δεν καλύπτονται, οπότε θα πρέπει να βάλετε αρκετά βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να φτάσετε στη Γιούτα όπου και διεξάγονται τα μαθήματα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube