Ζητούν να ανακληθεί το Ford Focus RS και να καταργηθεί το Drift Mode

Ζητούν να ανακληθεί το Ford Focus RS και να καταργηθεί το Drift Mode

Σε ποια χώρα θεωρούν το Drift Mode επικίνδυνο και ζητούν να ανακληθεί το Focus RS για να καταργηθεί;

Το Ford Focus RS είναι σύμφωνα με την γνώμη του DRIVE το πιο οδηγοκεντρικό και διασκεδαστικό από τα hot hatches. Άποψη με την οποία ταυτίζονται όλα τα Μέσα που το έχουν δοκιμάσει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Παρόλα αυτά στην Αυστραλία το Focus RS έχει γίνει στόχος αρνητικών σχολίων από διάφορες οργανώσεις που προάγουν την οδική ασφάλεια. Ζητούν από την Ford να προχωρήσει σε ανάκληση και να καταργήσει το Drift Mode από το μενού των προγραμμάτων οδήγησης. Το επιχείρημά τους είναι ότι το σύστημα δεν βελτιώνει την οδηγική ικανότητα. Παρόλα αυτά δίνει στον καθένα την δυνατότητα να «οδηγεί σαν χούλιγκαν», ανεξάρτητα από το αν κατέχει την τεχνική ή όχι. Και μάλιστα σε δημόσιους δρόμους. Η Αυστραλία είναι μία από τις αυστηρότερες χώρες στο ζήτηαμα της οδικής ασφάλειας, με μηδενική ανοχή στην ανεύθυνη οδηγική συμπεριφορά.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε τo Ford Focus RS σε δρόμο και πίστα [video]

Παρά τις πιέσεις που δέχεται, η Ford Αυστραλίας δεν σκοπεύει φυσικά να καταργήσει το Drift Mode, ένα μοναδικό χαρακτηριστικό το οποίο στην ουσία προσδιορίζει το αυτοκίνητο και σε αυτό έχει βασιστεί σε μεγάλο βαθμό το marketing της εταιρείας στην μάχη των πωλήσεων. Ταυτόχρονα, η υπερασπιστική γραμμή της εταιρείας υπογραμμίζει την ύπαρξη της σχετικής προειδοποίησης στο μενού του αυτοκινήτου που αναφέρει ότι τα προγράμματα Drift και Track προορίζονται για χρήση στην πίστα.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε την Ford Mustang GT 5.0 σε δρόμο και πίστα [video]

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ford αντιμετωπίζει τέτοιου είδους προβλήματα στην Αυστραλία. Πρόσφατα είχε αναγκαστεί να κάνει πιο... καθώς πρέπει την Mustang, καταργώντας από την 5λιτρη έκδοση την λειτουργία Line Lock, που φρενάρει τους εμπρός τροχούς και επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κάνει θεαματικά burn out. Στην Αυστραλία, αν συλληφθείς να ντριφτάρεις ή να κάνεις burn out το αυτοκίνητο κατάσχεται αμέσως.

Πηγή Autoblog.com

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube