Διέρρευσαν σκίτσα από το επόμενο Volvo XC90

Διέρρευσαν σκίτσα από το επόμενο Volvo XC90

Μία σειρά σκίτσων του επόμενου Volvo XC90 κατάφεραν να δουν το φως τη δημοσιότητας, αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες τόσο για την εξωτερική του εμφάνιση, όσο και για τη σχεδίαση του εσωτερικού.

Σε γενικές γραμμές παρατηρούμε πως οι βασικές γραμμές της φίρμας διατηρούνται στη σιλουέτα του επόμενου Volvo XC90. Από εκεί και πέρα όμως υπάρχουν αρκετές πινελιές που προσφέρουν στο αυτοκίνητο ένα πιο δυναμικό και μοντέρνο χαρακτήρα. Χαρακτηριστική είναι η σχεδίαση των εμπρόσθιων φωτιστικών σωμάτων ενώ εντύπωση προκαλεί και η κλειστή μάσκα. Αυτό το τελευταίο μπορεί να έχει δύο αναγνώσεις. Είτε μιλάμε για ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα, οπότε και δεν υπάρχουν οι κλασικές ανάγκες ψύξης ενός θερμικού μοτέρ, είτε επιμελώς οι άνθρωποι της Volvo απέκρυψαν μερικές από τις στιλιστικές λεπτομέρειες του παρουσιαστικού του.

Στο προφίλ του αυτοκινήτου μία ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια έχει να κάνει με τις χειρολαβές, οι οποίες ενσωματώνονται στις πόρτες και, πιθανά, είναι ηλεκτρικά εκτεινόμενες. Από πάνω διακρίνεται μία πανοραμική οροφή, ενώ πίσω τα φωτιστικά σώματα φαίνεται πως αποτελούνται από δύο τμήματα, ένα σχεδίασης «C» και ακριβώς από πάνω μία κομψή κατακόρυφη γραμμή, στα άκρα του πίσω τζαμιού. 

Τώρα για το εσωτερικό, λεπτομέρειες υπάρχουν για την κεντρική κονσόλα, το τιμόνι αλλά και το ταμπλό, που φαίνεται να φιλοξενεί στο κέντρο του μια όχι υπερβολικά μεγάλη οθόνη, με κατακόρυφο προσανατολισμό. 

volvo xc90

Πέραν της όποιας αισθητικής προσέγγισης, αξίζει να αναφέρουμε δύο ακόμα σημαντικές αλλαγές στην επερχόμενη αυτή πρόταση. Αρχικά, παρότι μιλάμε για ένα μοντέλο διάδοχο του XC90, αυτό δεν θα συνεχίσει στο ίδιο, αλφαριθμητικό μοτίβο ονοματοδοσίας. Η Volvo ακούγεται πως θέλει να του δώσει ένα κανονικό όνομα, με κάποιες πρώτες φήμες να το θέλουν ως «Embla». Ταυτόχρονα βέβαια οι Σουηδοί κατοχύρωσαν πρόσφατα και το «EXC90» που παραπέμπει σαφώς σε μία ηλεκτρική έκδοση του μοντέλου, οπότε μένει να δούμε τι θα ισχύσει.  

Το δεύτερο ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως η αίγλη που το περιβάλλει ως ναυαρχίδα της Volvo δεν θα διαρκέσει πολύ. Η εταιρία δρομολογεί ήδη το XC100 (ή όπως αλλιώς θα ονομάζεται), το οποίο θα δανείζεται αρκετά στοιχεία από το περσινό πρωτότυπο Concept Recharge

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube