Διαρροή: Το σχέδιο επέκτασης στην γκάμα των SUV της Škoda

Διαρροή: Το σχέδιο επέκτασης στην γκάμα των SUV της Škoda

Η Škoda προγραμματίζει το λανσάρισμα τριών νέων SUV, σύμφωνα με διαφάνεια που διέρρευσε και δημοσίευσε κινεζικό μπλογκ.

Το σλάιντ που παρουσιάστηκε σε εσωτερική εκδήλωση της εταιρείας στην Κίνα αποκαλύπτει τρία επερχόμενα μοντέλα: Το Model K, το Model Q και ένα σπορ Kodiaq Coupé.

Σύμφωνα με το CarNewsChina.com, το Model Q αναγνωρίστηκε ήδη ως η επόμενη γενεά αντικατάστασης του υφιστάμενου Škoda Yeti. To Model K δεν έχει αναγνωριστεί προς το παρόν, αλλά φημολογείται ότι θα είναι ένα ολοκαίνουργιο οικονομικό crossover που θα έρθει να τοποθετηθεί στην γκάμα δίπλα στο Yeti και κάτω από το μεγαλύτερο Kodiaq. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε εάν αυτό το μεγαλύτερο από το Yeti και δυνητικά 7θέσιο SUV, αντίστοιχο του Volkswagen Tiguan Allspace θα διατίθεται εκτός Κίνας.

Στην κορυφή της οικογένειας των SUV της Škoda θα έρθει να τοποθετηθεί ένα Kodiaq Coupé που δεν θα είναι απλώς ένα Kodiaq με οπισθοκλινή οροφή, αλλά με έντονα πιο σπορ στιλ από το πρακτικό 7θέσιο αδέρφι του.

Όλα τα SUV που αφορούν τη διαρρεύσασα διαφάνεια θα βασίζονται στην πρακτική πλατφόρμα μάτριξ MQB του Volkswagen Group και θα κάνουν χρήση της γκάμας των κινητήρων, βενζίνης και ντίζελ, που είναι διαθέσιμη και στο Kodiaq.

Το νέο SUV κουπέ, εν τω μεταξύ, αναμένεται να διατίθεται και με την επόμενη γενιά του επαναφορτιζόμενου υβριδικού συστήματος κίνησης της εταιρείας που θα συνδυάζει βενζινοκινητήρα V6 με δύο ηλεκτρομοτέρ. Με αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 50 km και συνδυασμένη ισχύ 380 PS θα επιτρέπει στο σπορ Kodiaq Coupé να επιταχύνει από στάση στα 100 m/h σε λιγότερο από έξι δευτερόλεπτα.

Η Škoda δεν έχει επιβεβαιώσει προς το παρόν τις ημερομηνίες που θα λανσάρει τα νέα SUV της, αλλά εκτιμούμε ότι το νέο Yeti θα έρθει στην αρχή του 2018, ακολουθούμενο από το κουπέ Kodiaq αργότερα μέσα στον ίδιο χρόνο ή νωρίς το 2019. Το μυστηριώδες Model K, προφανώς θα ακολουθήσει αμέσως ύστερα, ενώ το 2020 αναμένουμε ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV από τη Škoda, βάσει του προγράμματος «Strategy 2015».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube