Škoda: Νέες πληροφορίες για το μικρό SUV

Škoda: Νέες πληροφορίες για το μικρό SUV

Η Škoda που επιβεβαίωσε τις φήμες ότι βρίσκεται στο δρόμο ένα μικρό SUV, προσδιορίζει ότι αυτό θα βρίσκεται στις εκθέσεις από το 2019, δίπλα στο Kodiaq και στο ολοκαίνουργιο Yeti.

Η Škoda που πρόσφατα επιβεβαίωσε το από καιρό φημολογούμενο νέο μικρό SUV, δίνοντάς στο πρότζεκτ το πράσινο φως, είπε ότι αυτό για να βρίσκεται στην αγορά από το 2019, μαζί με τα άρτι λανσαρισμένο Kodiaq και το επερχόμενο ολοκαίνουργιο Yeti.

«Ήδη εργαζόμαστε πάνω στο αυτοκίνητο», είπε ο Christian Strube, επικεφαλής του τεχνικού τμήματος της τσεχικής εταιρείας.

Το αυτοκίνητο θα είναι μια σκληροτράχηλη έκδοση του προσεχούς Fabia. Θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική MQB A0 του Volkswagen Group που θα υποστηρίζει τo προσεχές Fabia και το VW Polo. Μολονότι διαφορετικό σε κόνσπετ και εκτέλεση, το νέο SUV θα μπορούσε, στην πραγματικότητα, να γεμίσει το κενό που δημιουργείται από το αποτυχημένο εμπορικά Roomster, το οποίο δεν θα αντικατασταθεί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το πρωτότυπο Škoda Kodiaq

Λεπτομέρειες σχετικά με το μικρό αυτό SUV ουσιαστικά δεν υπάρχουν. Αλλά όπως ξαναείπαμε με το Yeti να παίρνει την ανιούσα σε διαστάσεις, πηγαίνοντας για να συναντήσει τα αυτοκίνητα της κατηγορίας Nissan Qashqai, απελευθερώνεται χώρος στην γκάμα για ένα fun and funky SUV, κοντά στη φιλοσοφία των Nissan Juke και Renault Captur.
 

Η πλατφόρμα μπορεί να υποστηρίξει τόσο δικίνητη όσο και τετρακίνητη διαμόρφωση, αλλά προς ώρας δεν υπάρχει απόφαση σχετικά με τη διάθεση της δεύτερης. Τα μοτέρ κατά κύριο λόγο θα είναι μικρής χωρητικότητας βενζινοκινητήρες και ντίζελ, με την οψιόν αργότερα η γκάμα να εμπλουτιστεί με υβριδικό και αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο.

Το πρόγραμμα εξηλεκτρισμού της εταιρείας ξεκινά με ένα υβριδικό επαναφορτιζόμενο Superb, το οποίο θα δούμε επίσης στις αγορές από το 2019. Αυτό στη συνέχεια θα ακολουθηθεί από ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV που προγραμματίζεται να λανσαριστεί την ίδια χρονιά, λίγο νωρίτερα από την αρχική πρόβλεψη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Škoda Yeti Outdoor 1.2 TSI 110 PS

Ο Strube επιβεβαίωσε ότι η επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση του Octavia θα κατασκευαστεί, μαζί με ένα αντίστοιχης διαμόρφωσης Kodiaq, το οποίο προς το παρόν ετοιμάζεται για την κινεζική αγορά, αλλά πιθανότατα θα πάρει το δρόμο και για την Ευρώπη.

Η Škoda κατά τον Strube έχει ενταγμένα στον προγραμματισμό της και μοντέλο υψηλών επιδόσεων RS. Μοντέλα που σύμφωνα με τα λεγόμενα του Bernhard Maier, διευθύνοντος σύμβουλου της Škoda, μάλλον είναι απίθανο να συνεχίσουν να παράγονται ως ασύμφορα σε εξέλιξη. Σήμερα, το μόνο μοντέλο της σειράς RS είναι το Octavia. Πάντως αν είναι να συνεχιστεί ο κλάδος επιδόσεων των Τσέχων, τα μόνα μοντέλα που θέτουν υποψηφιότητα για «RS» είναι τα Superb και Kodiaq με ισχύ κοντά στα 300 άλογα και τετρακίνηση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube