Πράσινο φως για την κουπέ έκδοση του Škoda Kodiaq

Πράσινο φως για την κουπέ έκδοση του Škoda Kodiaq

Η εταιρεία επιβεβαίωσε την παραγωγή ενός κουπέ βασισμένου στο Kodiaq για την Ευρωπαϊκή αγορά, αν και υπάρχουν ακόμα θέματα προς επίλυση.

Οι επικεφαλής της εταιρείας ενέκριναν την παραγωγή της κουπέ έκδοσης του Kodiaq για τις αγορές της Ευρώπης.

Αρχικά το μοντέλο προοριζόταν μόνο για την αγορά της Κίνας, όμως οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα έρθει και στην Ευρώπη. Οι αρχικοί ενδοιασμοί για ένα μοντέλο που δε θα ακολουθούσε τυφλά τα ιδανικά απόλυτης πρακτικότητας κι ευρυχωρίας της εταιρείας, τελικά υποχώρησαν. Για την ακρίβεια, αντικαταστάθηκαν από την πίστη για περεταίρω τόνωση του κύρους της Škoda, με ένα μοντέλο ικανό να αλλάξει ολόκληρη την εικόνα της.

Γι’ αυτό και τώρα το θέλουν διακαώς στην ευρωπαϊκή γκάμα, όμως το πρόβλημα είναι ότι η γραμμή παραγωγής της εταιρείας δεν έχει άλλη χωρητικότητα αυτή τη στιγμή. Είναι δε απίθανο το αυτοκίνητο να κατασκευάζεται σε κάποιο από τα εργοστάσια της εταιρείας στην Κίνα και ύστερα να έρχεται στην Ευρώπη, οπότε αναζητείται άλλη λύση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέο Škoda Kodiaq [videos]

Όπως γίνεται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορεί η σχεδίαση να είναι εντελώς διαφορετική από των υπόλοιπων Škoda, αλλά δε θα ισχύει το ίδιο και για τα μηχανικά του μέρη. Στην καμπίνα οι αλλαγές αναμένεται να είναι ακόμα λιγότερες, όπως άλλωστε και στις BMW X4 και X6 ή τις Mercedes-Benz GLC και GLE Coupé.

Το νέο μοντέλο -το όνομα του οποίου δεν είναι ακόμα γνωστό- αναμένεται να περάσει στην παραγωγή μετά τη νέα γενιά του Yeti την οποία περιμένουμε σε λιγότερο από ένα χρόνο, ενώ η crossover/SUV γκάμα της Škoda θα ολοκληρωθεί με ένα ακόμα μικρότερο μοντέλο, αντίπαλο δέος του Nissan Juke.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Škoda Yeti Outdoor 1.2 TSI 110 PS

Εάν τώρα βάλουμε στην εξίσωση ότι τα Fabia και Superb είναι πολύ φρέσκα ακόμα και ότι το Octavia αναμένεται να ανανεωθεί σύντομα, η γκάμα της Škoda φαίνεται πως θα δυναμώσει πάρα πολύ στο μεσοπρόθεσμο μέλλον.

[Πηγή: AutoExpress.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube