Daimler: Επένδυση ακόμη 20 δισ ευρώ για την ηλεκτροκίνηση 

Daimler: Επένδυση ακόμη 20 δισ ευρώ για την ηλεκτροκίνηση 

Θα προχωρήσει σε ευρεία αγορά κυψελών μπαταριών μέχρι το 2030. 

Η Daimler ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 20 δισ ευρώ μέχρι το 2030 για να αγοράσει κυψέλες μπαταριών, καθώς προετοιμάζεται για μαζική παραγωγή υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων.

Με εκτεταμένες παραγγελίες για μπαταρίες μέχρι το έτος 2030, θέσαμε ένα ακόμα σημαντικό ορόσημο για την ηλεκτροκίνηση των μελλοντικών μας οχημάτων, δήλωσε  Wilko Stark επικεφαλής του τμήματος προμηθειών της Mercedes. 

Παρά το γεγονός ότι Mercedez-Benz δεν έχει κατονομάσει συγκεκριμένους προμηθευτές, είναι ήδη γνωστό πως έχει συμβόλαιο με την SK Innovation της Νότιας Κορέας, την LG Chem και την σύγχρονη τεχνολογία Amperex της Κίνας (CATL).

Η γερμανική εταιρεία σχεδιάζει να κατασκευάσει 130 ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα έως το 2022, καθώς και ηλεκτρικά φορτηγά, και λεωφορεία.

Η Daimler οικοδομεί ένα παγκόσμιο δίκτυο εργοστασίων συναρμολόγησης μπαταριών σε Kamenz, Untertuerkhiem και Sindelfingen στη Γερμανία, καθώς και στο Πεκίνο, Μπανγκόκ και Tuscaloosa στις ΗΠΑ.

Παράλληλα η Daimler σκοπεύει να επεκτείνει την έρευνα και την εξέλιξη δικών της των κυψελών μπαταριών και να εργαστεί για τις μπαταρίες επόμενης γενιάς για να μειώσει την εξάρτησή της από ακριβά ορυκτά όπως είναι το κοβάλτιο. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube