CUPRA Born: Ξεκινά η παραγωγή του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου της φίρμας

CUPRA Born: Ξεκινά η παραγωγή του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου της φίρμας

Η παραγωγή του CUPRA Born σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής για τη μάρκα, η οποία στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Μονάχου ανακοίνωσε τα πλάνα της να περάσει σε μια πλήρως ηλεκτρική εποχή, μέχρι το 2030.

Ενσωματώνοντας το DNA της Cupra για πρώτη φορά σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, τα πρώτα CUPRA Born βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής. Πρόκειται για μία σημαντική προσθήκη στη γκάμα της φίρμας, καθώς υπολογίζεται να οδηγήσει σε αύξηση κατά 20% των πωλήσεων. Παράλληλα, θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της εταιρίας σε αγορές πιο ώριμες γύρω από τα ηλεκτροκίνητα οχήματα.

 Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο CEO της εταιρίας, Wayne Griffiths, «με το συναισθηματικό σχεδιασμό του και την ηλεκτρική δυναμική, το CUPRA Born αποτελεί την παρόρμηση της εταιρίας για μεταμόρφωση και την έναρξη της ηλεκτρικής επίθεσης της CUPRA. Η παραγωγή του πρώτου μας 100% ηλεκτρικού μοντέλου στο μεγαλύτερο εργοστάσιο ηλεκτρικών οχημάτων της Ευρώπης θα προσφέρει πολύτιμες γνώσεις καθώς κοιτάμε να κατασκευάσουμε ηλεκτρικά οχήματα στο Martorell από το 2025 και μετά. Φιλοδοξία μας είναι να παράγουμε περισσότερα από 500.000 αστικά ηλεκτρικά οχήματα ετησίως στην Ισπανία για διαφορετικές μάρκες του ομίλου».

Η κατασκευή του CUPRA Born θα γίνεται στο μεγαλύτερο εργοστάσιο ηλεκτρικών οχημάτων της Ευρώπης, στο Zwickau της Γερμανίας. Η δυναμική του τελευταίου ανέρχεται στα 1.400 οχήματα ημερησίως ή 330.000 σε ετήσια βάση. Παράλληλα με το νέο μοντέλο της CUPRA, από τις ίδιες γραμμές παραγωγής βγαίνουν επίσης τα Volkswagen ID.3 και ID.4, το Audi Q4 e-tron και το Audi Q4 Sportback e-tron.

Το CUPRA Born αναμένεται να ξεκινήσει την πορεία του στις ευρωπαϊκές αγορές τον προσεχή Νοέμβριο. Μάλιστα η εταιρία κάνει λόγο για μία διαφορετική στρατηγική που θέλει να ακολουθήσει, αναφορικά με τη διάθεση του αυτοκινήτου και με τις πελατειακές της σχέσεις. Μεταξύ άλλων, σχεδιάζει να διαθέσει το αυτοκίνητο και μέσω ενός συνδρομητικού μοντέλου. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube