Citroën: Η ηλεκτροκίνηση απειλεί την αγορά

Citroën: Η ηλεκτροκίνηση απειλεί την αγορά

Η Citroën προειδοποιεί ότι η στροφή προς την ηλεκτροκίνηση αποτελεί απειλή για την αγορά, καθώς τα ηλεκτρικά μοντέλα εξακολουθούν να είναι απλησίαστα για την πλειοψηφία του αγοραστικού κοινού.

Citroën

Μιλώντας στην παρουσίαση του του νέου ë-C4 X, ο επικεφαλής της Citroën στην Ευρώπη, Arnaud Ribault, ανέφερε ότι στόχος του κατασκευαστή είναι να μειώσει σημαντικά το κόστος αγοράς των ηλεκτρικών του μοντέλων.

«Προσπαθούμε να βρούμε τρόπους για να μειώσουμε την τιμή αγοράς, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε τις ολοένα αυξανόμενες τιμές των πρώτων υλών που χρειάζονται για τα ηλεκτρικά μοντέλα», ανέφερε ο Ribault, τονίζοντας στη συνέχεια ότι «τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι τόσο ακριβά που είναι απλησίαστα για την πλειοψηφία των αγοραστών, γεγονός που αποτελεί σημαντική απειλή για την αγορά. Κάνουμε ότι μπορούμε για να το αντιμετωπίσουμε αυτό».

Citroën

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής μελλοντικών προϊόντων της Citroën, Pierre Monferrini, ανέφερε ότι στόχος της μάρκας δεν είναι τα μοντέλα της να διαθέτουν την μεγαλύτερη δυνατή μπαταρία, αλλά να διαθέτουν τη σωστή ισορροπία ανάμεσα σε αυτονομία και κόστος αγοράς.

Θυμίζουμε ότι στο ίδιος μήκος κύματος κινήθηκε και ο επικεφαλής παραγωγής στον Όμιλο Stellantis, Arnaud Deboeuf, ο οποίος δήλωσε ότι «εάν μέχρι το 2035 η τιμή των ηλεκτρικών μοντέλων δεν έχει μειωθεί σημαντικά, η αυτοκινητοβιομηχανία θα καταρρεύσει. Η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε είναι μεγάλη»

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube