Χαριστική βολή στη SAAB

Χαριστική βολή στη SAAB

H NEVS δεν θα χρησιμοποιεί το σήμα της θρυλικής εταιρείας στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κατασκευάζει.

Η National Electric Vehicle Sweden έδωσε τη χαριστική βολή στη SAAB, ανακοινώνοντας ότι δεν θα χρησιμοποιεί το σήμα της στα μελλοντικά της μοντέλα.

Η εξέλιξη της πλατφόρμας του SAAB 9-3 για να δεχτεί την ηλεκτροκίνηση θα συνεχιστεί, αλλά τα αυτοκίνητα θα λέγονται NEVS και όχι SAAB.

«Με ειλικρινή σεβασμό στην ιστορία και την κληρονομιά μας, θέλουμε να μας αναγνωρίζουν ως αυτό που είμαστε: Ως πάροχο βιώσιμων λύσεων κινητικότητας, που έχει δέσμευση προς το περιβάλλον και ένα εστιασμένο πρόγραμμα ανάπτυξης με το δικό μας σήμα ως ακρογωνιαίο λίθο», δήλωσε ο πρόεδρος της NEVS, Mattias Bergman, στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Κινέζοι επενδυτές κατέχουν ένα σημαντικό μερίδιο της NEVS και η εταιρεία σκοπεύει να εστιάσει τις δραστηριότητές της πρώτα στην κινεζική αγορά. Για παράδειγμα, η NEVS υπέγραψε συμφωνία 12 δις δολαρίων με την Panda New Energy για να της παραδώσει 150.000 ηλεκτρικά 9-3 μέχρι το 2020. Ένα ξεχωριστό συμβόλαιο 1 δις δολαρίων εγγυάται την προμήθεια 20.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην China Volant Industry Co, με τις παραδόσεις να ξεκινούν το 2017.   

Ενώ η NEVS παρουσιάζει την αλλαγή σήματος ως μια νέα αρχή, στην πραγματικότητα έγινε από ανάγκη. Νωρίτερα φέτος, η αεροναυπηγική εταιρεία SAAB AB ανέστειλε το δικαίωμα της NEVS να χρησιμοποιεί το σήμα της SAAB ή τον θρυλικό γρύπα στα αυτοκίνητά της.

Η επίσημη απόσυρση του ονόματος SAAB από αυτοκίνητα ίσως να είναι η καλύτερη εξέλιξη για την ιστορική σουηδική εταιρεία, η οποία βρίσκεται σε νεκροζώντανη κατάσταση από το 2012. Υπήρξαν κάποια σποραδικά σημεία ζωής όπως η επανέναρξη για λίγο της παραγωγής στο Trolhattan, όμως φαίνεται πως η SAAB έχει πεθάνει εδώ και καιρό.

Οι φίλοι του αυτοκινήτου όμως ποτέ δεν θα την ξεχάσουμε.

[Πηγή: National Electric Vehicle Sweden]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube