Τέσσερα νέα “SAAB” στα σκαριά

Τέσσερα νέα “SAAB” στα σκαριά

Θα παρουσιαστούν μέχρι το 2018, μόνο που δεν θα λέγονται SAAB αφού η εταιρεία αεροσκαφών δεν έδωσε το δικαίωμα.

Η National Electric Vehicles Sweden (NEVS) δεν θα χρησιμοποιήσει το όνομα και το λογότυπο της SAAB στα μελλοντικά μοντέλα της, αφού η SAAB AB, η εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών, δεν της το επιτρέπει.

Η NEVS προγραμματίζει να εξελίξει μια πλήρη σειρά αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων μέχρι το 2018, βασισμένων στην πλατφόρμα του SAAB 9-3, και ήδη μια κινέζικη εταιρεία χρονομίσθωσης έχει παραγγείλει 150.000 αυτοκίνητα για την τοπική της αγορά.

Πριν δύο χρόνια, η SAAB AB απαγόρευσε στη NEVS να χρησιμοποιήσει το σήμα SAAB με τον γρύπα, αφού η τελευταία είχε ζητήσει προστασία από τους πιστωτές της. Η NEVS είχε πει τότε ότι ανέμενε να μπορεί να επαναδιαπραγματευτεί τη χρήση του ονόματος αφού θα έλυνε τα χρηματοοικονομικά της προβλήματα.

Εικόνες ενός ηλεκτρικού 9-3, που είχε δώσει τότε στη δημοσιότητα η NEVS, έδειχναν ένα ξανασχεδιασμένο λογότυπο χωρίς τον χαρακτηριστικό γρύπα.

Τώρα που τα προβλήματα χρηματοδότησης φαίνεται να έχουν λυθεί, η SAAB AB δήλωσε στο AutoNews ότι εξακολουθεί να μην επιτρέπει τη χρήση του ονόματος SAAB και ότι δεν γίνεται πλέον συζήτηση για να το χρησιμοποιήσει η NEVS.

Ο Kai Johan Jiang, ο ιδιοκτήτης της NEVS, δήλωσε στο σουηδικό Sveriges Radio ότι το επερχόμενο ηλεκτρικό 9-3 θα πωλείται με νέο όνομα που θα ταιριάζει στην κινεζική αγορά.

Πέρα από το ηλεκτρικό 9-3, που προγραμματίζεται για το 2017, η NEVS σχεδιάζει να παρουσιάσει τέσσερα νέα μοντέλα: ένα μικρό κι ένα μεσαίο SUV, ένα μεσαίο fastback κι ένα Urban Adventurer” που ακούγεται σαν νέος τύπος crossover. Τα πρώτα σκίτσα των νέων μοντέλων παρουσιάστηκαν σε συνέδριο στη Σουηδία στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη.

Τα νέα μοντέλα  θα παράγονται ως βαμμένο αμάξωμα στο παλιό εργοστάσιο της SAAB, στο Trolhattan, και στη συνέχεια θα μεταφέρονται στην Κίνα για την τελική συναρμολόγηση και την παράδοση στους πελάτες.

[Πηγή σχεδίων: Saabplanet]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube