Συμφωνία SAAB-Κινέζων για αγορά 150.000 ηλεκτρικών 9-3!

Συμφωνία SAAB-Κινέζων για αγορά 150.000 ηλεκτρικών 9-3!

Συμφωνία μαμούθ 12 δις δολαρίων με την κινέζική εταιρεία leasing, Panda new Energy, για να της παραδώσει 150.000 ηλεκτρικά οχήματα, ανακοίνωσε η National Electric Vehicle Sweden, γνωστή ως NEVS, που αγόρασε το ενεργητικό της χρεοκοπημένης SAAB Automobile

Η συμφωνία σηματοδοτεί μια τεράστια ευκαιρία για τη NEVS, η οποία αγόρασε τα περιουσιακά στοιχεία της Saab το 2012 και τον περασμένο Απρίλιο ανακοίνωσε πως προχωρούσε σε διαδικασίες αναδιοργάνωσης της εταιρείας.

«Πρόκειται για μια συνεργασία στρατηγικής σημασίας για τη NEVS, όχι μόνο όσον αφορά την κατασκευή ενός τόσου μεγάλου αριθμού οχημάτων αλλά και διότι μας βοηθά να εφαρμόσουμε ένα νέο επιχειρηματικό σχέδιο» λέει χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της NEVS, Stefan Tilk, σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η Nevs θα προμηθεύσει την Panda New Energy με 150.00 ηλεκτρικά 9-3 σεντάν μέχρι το τέλος του 2020 και αλλά 100.000 εξαρτήματα αλλά και υπηρεσίες από εταιρείες που συνεργάζονται με την Nevs.

O Mikael Ostlund, εκπρόσωπος τύπου της NEVS, είπε πως η εταιρεία σχεδιάζει να προσλάβει εκατοντάδες νέους εργαζόμενους.

Η NEVS είναι συνιδιοκτησία της National Modern Energy Holdings, Tianjin Binhai Hi-tech industrial Development Area αλλά και του Beijing State Research Information Technology Co.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube