Bugatti: Δεν δεχόμαστε παραγγελίες για one-off μοντέλα

Bugatti: Δεν δεχόμαστε παραγγελίες για one-off μοντέλα

Η ομάδα των σχεδιαστών αποφασίζει τελικά τι θα κατασκευάσει, έτσι ώστε κάθε νέο project να συμβαδίζει με τη στρατηγική της Bugatti.

Μπορεί η Bugatti να έχει επιστρέψει για τα καλά στην τέχνη του coach building με τη μοναδική La Voiture Noire των €16,5 εκατομμυρίων και την επετειακή Centodieci των €8 εκατομμυρίων, όμως υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας δε χάνουν ευκαιρία να ξεκαθαρίζουν πως δεν κατασκευάζουν μοντέλα κατά παραγγελία των πελατών τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επίσημο: Bugatti Centodieci [video]

Bugatti Centodieci

Μετά από τις σχετικές δηλώσεις του αρχισχεδιαστή της Bugatti Frank Heyl, ο Pierre Rommelfanger, υπεύθυνος για τα μοντέλα περιορισμένης παραγωγής, δήλωσε στο Autocar πως δεν θα ακολουθήσουν τις επιθυμίες των πελατών για τη δημιουργία νέων εκδόσεων ή one-off. Αντίθετα, οι σχεδιαστές είναι αυτοί που παίρνουν την τελική απόφαση για το είδος και τη μορφή που θα έχει η κάθε νέα Bugatti.

Σύμφωνα με τον Rommelfanger, αυτός και η ομάδα του ταξιδεύουν σε εκδηλώσεις ανά τον κόσμο όπου συναντούν τους σημαντικότερους πελάτες της εταιρείας και ακούν τα σχόλια και τις παρατηρήσεις τους. Αυτές οι συζητήσεις πολλές φορές αποτελούν πηγή έμπνευσης για τους σχεδιαστές, όμως ο Rommelfanger ξεκαθάρισε πως η ομάδα αποφασίζει τελικά τι θα κατασκευάσει, έτσι ώστε κάθε νέο project να συμβαδίζει με τη στρατηγική της Bugatti. Με άλλα λόγια η εταιρεία αποκλείει το ενδεχόμενο να δεχθεί παραγγελία από πελάτη, ακόμα και αν αυτός είναι ο πιο πλούσιος συλλέκτης του κόσμου.

Bugatti La Voiture Noire

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επίσημο: Bugatti La Voiture Noire [video]

Η Bugatti δεν φαίνεται πάντως να αντιμετωπίζει δυσκολίες στο να πουλήσει τα μοντέλα της, καθώς οι 40 μονάδες της Divo (2020), η μοναδική La Voiture Noire (2021) και οι 10 μονάδες της Centodieci (2022) έχουν εξαντληθεί, ενώ υπάρχει και ουρά αναμονής σε περίπτωση που κάποιος συλλέκτης ακυρώσει την παραγγελία του για οποιοδήποτε λόγο. Να θυμίσουμε πως όλα τα ανωτέρω μοντέλα βασίζονται στα μηχανικά μέρη της Chiron και φορούν εκδόσεις του γνωστού κινητήρα W16 8,0 λίτρων με απόδοση που ξεπερνά τους 1.500 PS.

Πρόσφατα, η Bugatti ανακοίνωσε πως η παραγωγή της Chiron έφτασε τις 200 μονάδες, με την εταιρεία να ανακοινώνει πως μόνο 100 από τις 500 συνολικά Chiron είναι ακόμη διαθέσιμες για παραγγελία.

Πηγή: Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube