BMW: Τίτλοι τέλους για τo ηλεκτρικό i3

BMW: Τίτλοι τέλους για τo ηλεκτρικό i3

Μετά από εννέα χρόνια επιτυχημένης πορείας, η BMW σταματάει την παραγωγή του i3, του πρώτου της ηλεκτρικού μοντέλου.

BMW i3

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο βρετανικό Autocar, στέλεχος της BMW επιβεβαίωσε ότι το τελευταίο i3 θα βγει από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου, στη Λειψία της Γερμανίας, τον Ιούλιο. Έπειτα, η μονάδα θα υποστεί τις απαραίτητες μετατροπές με σκοπό να κατασκευάζει τη νέα γενιά του Mini Countryman που αναμένεται να παρουσιαστεί το 2023.

Να θυμίσουμε πως το BMW i3 παρουσιάστηκε σε μορφή παραγωγής το 2013 με μπαταρία 22 kWh, ενώ ανανεώθηκε το 2016 με μπαταρία 33 kWh και το 2018 με μπαταρία 42,2kWh. Μέσα σε αυτό το διάστημα πουλήθηκαν περίπου 250.000 κομμάτια.

BMW i3

Το φουτουριστικό μοντέλο του Βαυαρού κατασκευαστή, ήταν και το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που διατέθηκε στην ελληνική αγορά. 

Για εκείνους που θέλουν μια ηλεκτρική BMW αλλά δεν πρόλαβαν το i3, ο έμμεσος αντικαταστάτης του θα ακούει στο όνομα iX1, δηλαδή την ηλεκτρική έκδοση της νέας Χ1 που αναμένεται το 2023.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το i3 θα γραφτεί στην ιστορία ως ένα αυτοκίνητο με σχεδίαση έξω από τα τετριμμένα και αρκετές καινοτομίες, το οποίο έδειξε τον δρόμο προς την ηλεκτροκίνηση για την BMW και όχι μόνο.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube