BMW M: Πρώτη σε πωλήσεις στα μοντέλα επιδόσεων

BMW M: Πρώτη σε πωλήσεις στα μοντέλα επιδόσεων

Ρεκόρ ταξινομήσεων για το 2019, με 135.829 αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο.

Η BMW M GmbH ανακοίνωσε πως έγινε ο πιο επιτυχημένος εμπορικά κατασκευαστής της κατηγορίας επιδόσεων, με συνολικές πωλήσεις 135.829 αυτοκινήτων για το 2019, αριθμό ρεκόρ για ολόκληρη την ιστορία της. Με αυτή την ανακοίνωση, η βαυαρική φίρμα στην ουσία πανηγυρίζει για την επικράτηση έναντι των δύο μεγάλων ανταγωνιστών της - την Mercedes-AMG (132.136 πωλήσεις) και την Audi Sport.

Ο Markus Flasch, CEO της BMW M GmbH, αναφέρει: «Είμαστε πολύ περήφανοι για το ότι καταφέραμε να κυριαρχήσουμε στην αγορά των αυτοκινήτων επιδόσεων, για πρώτη φορά στα περίπου 50 χρόνια της ιστορίας της φίρμας. Αυτή η επιτυχία είναι αποτέλεσμα μιας στρατηγικής για διαρκή ανάπτυξη και αποδεικνύει το ότι ο αυθεντικός χαρακτήρας των προϊόντων μας και η ξεχωριστή οδηγική εμπειρία εμπνέουν τους πελάτες σε όλο τον κόσμο που ενδιαφέρονται για επιδόσεις.»

Σε σχέση με το 2018, οι πωλήσεις BMW M σημείωσαν αύξηση 32,2%. Για το 2019, η σημαντικότερη αγορά ήταν αυτή των ΗΠΑ (44.442 πωλήσεις), ακολούθησε η Γερμανία (26.110 πωλήσεις) και η Μ.Βρετανία (17.688 πωλήσεις). Ενδεικτικό είναι πως στη Σουηδία, πάνω από το 22% των BMW που πωλούνται είναι μια M, ενώ στις αγορές της Βόρειας Αμερικής η αναλογία είναι 1 στις 7. Σε αυτό συμβάλλει και το δίκτυο πωλήσεων για BMW M που έχει επεκταθεί πάνω από 90% μέσα στα τελευταία 5 χρόνια (σήμερα υπάρχουν περίπου 1.200 εταιρείες με εξειδικευμένο προσωπικό ανά τον κόσμο).

BMW M2 CS

Μέσα στο 2020, η βαυαρική φίρμα θα εμπλουτίσει τη γκάμα της με τις M8 Gran Coupe, X5 M, X6 M, και M2 CS ενώ αναμένεται να παρουσιαστούν και οι ιδιαίτερα δημοφιλείς M3 Sedan και M4 Coupe που διαχρονικά αποτελούν πόλο έλξης για τους αγοραστές. Ο Thomas Felbermair, υπεύθυνος πωλήσεων και marketing της BMW M GmbH δήλωσε: «Είμαστε σίγουροι πως με την πρεμιέρα ακόμα περισσότερων ελκυστικών μοντέλων, θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε στο ίδιο μονοπάτι επιτυχίας το 2020».

Παράλληλα, η BMW ανακοίνωσε πως το 2019 πούλησε περίπου 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα με πακέτο M Sport Package (+25% σε σύγκριση με το 2018), μια επιλογή που προσφέρει πλέον για όλα τα  μοντέλα της γκάμας της.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube