BMW: Eπένδυση €800 εκατ. στο εργοστάσιο της στο Μεξικό

BMW: Eπένδυση €800 εκατ. στο εργοστάσιο της στο Μεξικό

H BMW επενδύει €800 εκατ. στο εργοστάσιο της στο San Luis Potosí στο Μεξικό για την παραγωγή των μοντέλων που θα βασίζονται στη νέα πλατφόρμα Neue Klasse.

Όπως και οι ανταγωνιστές του, έτσι και ο Βαυαρός κατασκευαστής οδεύει με γοργούς ρυθμούς στον πλήρη εξηλεκτρισμό του. Συγκεκριμένα, η BMW μέχρι το 2030 στοχεύει το 50% των παγκόσμιων πωλήσεών της να αφορά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Έτσι, θέλοντας να επεκτείνει το δίκτυο παραγωγής της, επενδύει €800 εκατ. για την αναβάθμιση του εργοστασίου της στο San Luis Potosí στο Μεξικό για την παραγωγή των μοντέλων που θα βασίζονται στη νέα πλατφόρμα Neue Klasse και για την ανέγερση μιας μονάδας συναρμολόγησης μπαταριών υψηλής τάσης.

Σύμφωνα με τη BMW, η νέα επένδυσή της θα δημιουργήσει περίπου 1.000 νέες θέσεις εργασίας.

BMW

Η παραγωγή των νέων μοντέλων της Neue Klasse θα ξεκινήσει το 2025 στο Debrecen της Ουγγαρίας και αργότερα στο Μόναχο, ενώ από το 2027, θα κατασκευάζονται και στο San Luis Potosí.

Παράλληλα, η νέα μονάδα συναρμολόγησης μπαταριών υψηλής τάσης θα καλύπτει έκταση 85.000 m² και θα απασχολήσει πάνω από 500 εργαζόμενους.

BMW

Θυμίζουμε ότι το εργοστάσιο του San Luis Potosí λειτουργεί από το 2019 και παράγει τις 3 Series, 2 Series και τη νέα M2 για 74 αγορές παγκοσμίως.

Όσο για τη Neue Klasse, δίνει τη δυνατότητα προσθιοκίνητων, πισωκίνητων ή ακόμα και τετρακίνητων διατάξεων με διαφορετικά μεγέθη μπαταριών και διαφορετικά μεγέθη μεταξονίων και μετατροχίων.

BMW

Πέρα από το να αποτελέσει βάση για όλα τα ηλεκτρικά οχήματα της BMW, η νέα πλατφόρμα από αλουμίνιο και χάλυβα υψηλής αντοχής δίνει τη δυνατότητα για plug-in hybrid μοντέλα με θερμικό κινητήρα εμπρός και ηλεκτρικό μοτέρ στον πίσω άξονα αλλά και σύστημα ηλεκτροκίνησης με κυψέλες υδρογόνου.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube