Bentley: Ρεκόρ αυτοκινήτων παραγωγής στο Pikes Peak

Bentley: Ρεκόρ αυτοκινήτων παραγωγής στο Pikes Peak

H Bentley έχει πάρει το «κολλάει» με το Pikes Peak. Αφού έσπασε το ρεκόρ για πρώτη φορά με την Bentayga, επέστρεψε με μια Continental GT, καλύπτοντας τα 20 km και τις 156 στροφές σε 10’ 18”, με νέο ρεκόρ αυτοκινήτων παραγωγής

Μια Bentley που πετυχαίνει νέο ρεκόρ δεν είναι δα και κάτι ασυνήθιστο, καθώς πριν από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η βρετανική μάρκα είχε ήδη μνείες, ειδικά όσον αφορά τη μέγιστη ταχύτητα και τη μέση ταχύτητα σε αγώνες. 

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Colorado, στη μυθική ανάβαση του Pikes Peak, που ξαναβρίσκουμε μια Bentley. Μια Continental GT με τον Rhys Millen πίσω από το τιμόνι, τον ίδιο Αυστραλό οδηγό που ήδη έχει διαπρέψει ομοίως μέσα σε μια Bentayga.

Τα 19,98 km της «αναρρίχησης» εξαφανίστηκαν μέσα σε 10’ 18” 488, 31 δευτερόλεπτα νωρίτερα από το προηγούμενο ρεκόρ της Bentayga. Το οποίο, οφείλουμε να πούμε, ότι είναι μεγάλη διαφορά. Ο Rhys Millen κατάφερε να διατηρήσει μέση ωριαία ταχύτητα 112 km/h πριν φτάσει στη κορυφή, σε υψόμετρο άνω των 2.800 m.

bentley pikes peak

Στο σημείο αυτό να πούμε ότι η Continental GT που χρησιμοποιήθηκε για το ρεκόρ παρέμεινε «παραγωγής» στον μηχανολογικό τομέα (εκτός από το μπάκετ του οδηγού και το απαραίτητο για την ασφάλεια ρολκέιτζ) προκειμένου να πληροί τα κριτήρια του ρεκόρ. 

bentley pikes peak

Θυμηθείτε ότι ο Ari Vatanen, οδηγώντας το Peugeot 405 T16, πέτυχε χρόνο 10’ 45”, αλλά σε μια ανάβαση όπου το μεγαλύτερο μέρος της ήταν χώμα και άμμος. Το απόλυτο ρεκόρ στο Pikes Peak κατέχει η Volkswagen και το ID.R, με 7’ 57”

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube