Pikes Peak: H Bentley σπάει το ρεκόρ των SUV [video]

Pikes Peak: H Bentley σπάει το ρεκόρ των SUV [video]

Η σχεδόν νορμάλ Bentayga βελτίωσε κατά 1’ 45” 7 το προηγούμενο ρεκόρ του Range Rover Sport.

O Rhys Millen ανέβηκε τη διαδρομή με τις 156 στροφές  σε 10’ 49” 9, με μέση ταχύτητα 107 km/h.

O Νεοζηλανδικής καταγωγής Αμερικανός ράλιμαν, ντρίφτερ και κασκαντέρ, μπορεί να έχασε το ρεκόρ ηλεκτροκίνητων από το εργοστασιακό VW I.D. R, όμως έγινε κάτοχος ενός άλλου ρεκόρ στο Pikes Peak, αυτού των SUV.

To προηγούμενο ρεκόρ ανήκε από το 2014 στον επίσης σπεσιαλίστα του Βουνού, Paul Dallenbach, με χρόνο 12’ 35” 6 στο τιμόνι ενός Range Rover Sport. Όσο εντυπωσιακό κι αν ήταν εκείνο το ρεκόρ, ο Miller με την Bentayga το διέλυσε χθες Κυριακή, στην ανάβαση των 20 km με διαφορά υψομέτρου 1.524 m.

Για να λάβει μέρος στον «Αγώνα προς τα Σύννεφα», η Bentley δεν θα μπορούσε βέβαια να είναι εντελώς νορμάλ. Πρώτον, το πίσω κάθισμα είχε αφαιρεθεί και τα μπροστινά είχαν αντικατασταθεί από ελαφρά, αγωνιστικά μπάκετ. Φυσικά, είχε προστεθεί  ρολ-κέιτζ ασφαλείας (ένεκα οι γκρεμοί, που λένε…) και σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης. Η εξάτμιση ήταν σπορ της Akrapovic, αλλά εργοστασιακών προδιαγραφών, και τα λάστιχα ήταν ειδικά Pirelli. Όλα τα άλλα, όπως τονίζει η Bentley, ήταν εντελώς νορμάλ.

Η (γερμανο)βρετανική φίρμα θα πρέπει να ήταν πολύ σίγουρη για την επιτυχία της, αφού ήδη αποκάλυψε μια ειδική έκδοση της Bentayga για να γιορτάσει το ρεκόρ. Φυσικά όλα ήταν έτοιμα από πριν, αφού η Bentley έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες, λεπτομέρειες, ακόμη και την ημερομηνία διάθεσης.

Bentley Bentayga Pikes peak edition

Η Bentayga Pikes Peak θα διατεθεί τον Αύγουστο σε μόλις 10 αντίτυπα, προετοιμασμένα από το τμήμα εξατομίκευσης της εταιρείας, την ιστορική αμαξοποιία Mulliner. Θα έχουν χρώμα Deep Beluga Black ή φωσφορί Radium όπως το αγωνιστικό. Οι τροχοί θα είναι δίχρωμοι 22 ιντσών και τα χρώμια θα έχουν δώσει τη θέση τους σε μαύρο ματ. Θα υπάρχει φυσικά και περήφανος λογότυπος Pikes Peak, στα εμπρός φτερά.

Στο εσωτερικό, οι επενδύσεις θα είναι από δέρμα Beluga με ένθετο Alcantara και πινελιές Key Lime. Θα υπάρχει αρίθμηση στα μαρσπιέ κι ένας χάρτης της Ανάβασης στο ανθρακονημάτινο πάνελ του ταμπλό.

Ο 6λιτρος W12 και το 8άρι αυτόματο κιβώτιο με το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης είναι τα στάνταρ. Τα έξτρα είναι η ειδική εξάτμιση και το πακέτο Touring Specification.

[Πηγή: Bentley]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε την Bentley Bentayga

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube