Audi: Το μέλλον των σπορ μοντέλων ανήκει στις πίστες και όχι στους δρόμους

Audi: Το μέλλον των σπορ μοντέλων ανήκει στις πίστες και όχι στους δρόμους

Οι καθημερινές μετακινήσεις θα γίνονται από αυτόνομα, ηλεκτρικά οχήματα όμως η οδηγική ευχαρίστηση θα συνεχίσει να υπάρχει μέσα στις πίστες.

Στο μέλλον, η οδήγηση σπορ μοντέλων επιδόσεων θα περιοριστεί σε πίστες τα σαββατοκύριακα καθώς οι καθημερινές μας μετακινήσεις οι οποίες θα γίνονται με πλήρως αυτόνομα ηλεκτρικά οχήματα σύμφωνα με τον υπεύθυνο του προγράμματος customer racing της Audi Sport, Chris Reinke.

Audi R8 LMS GT2
Το αγωνιστικό Audi R8 LMS GT2 με ατμοσφαιρικό V10 κινητήρα 5,2 λίτρων που αποδίδει 640 PS και 550 Nm ροπής.

Το υψηλόβαθμο στέλεχος της Audi δήλωσε στο Carsales: «Στο παρελθόν μεταφέραμε τα αγαθά από τη μια πλευρά του Ατλαντικού στην άλλη με ιστιοφόρα ενώ σήμερα χρησιμοποιούμε εμπορικά πλοία φορτωμένα με container, όμως αυτό δε σήμανε το τέλος της ιστιοπλοΐας. Έχουμε περισσότερα ιστιοπλοΐκά σκάφη από ποτέ - τώρα πλέον για αναψυχή. Ένα παρόμοιο δρόμο ακολουθούμε και με το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Η οδήγηση αφορούσε τη μετακίνηση από το σημείο A στο σημείο B. Όμως πιστεύω πως στο μέλλον, η μετακίνηση θα είναι πιθανότατα ηλεκτρική και θα περιλαμβάνει αυτόνομη οδήγηση. Και κάπως έτσι το διασκεδαστικό κομμάτι της οδήγησης θα ανεξαρτητοποιηθεί από αυτή την εμπειρία. Και οι δύο τομείς θα συνεχίσουν να υπάρχουν στο μέλλον, απλά πλέον δε θα συνδυάζονται.»

«Θα χρησιμοποιώ την κάψουλα μετακινήσεων για να πηγαίνω στη δουλειά, όμως το σαββατοκύριακο που θα έχω πεθυμήσει την οδήγηση θα πηγαίνω στην πίστα και θα οδηγώ ένα εξαιρετικό μοντέλο της Audi Sport customer racing για να απολαύσω μια μέρα οδηγικής απόλαυσης στην πίστα.» πρόσθεσε ο Reinke.

audi sport

Ο υπεύθυνος των αγωνιστικών προγραμμάτων της Audi Sport στις κατηγορίες GT2, GT3, GT4 και TCR,πιστεύει ότι η οδήγηση για διασκέδαση στην πίστα ή σε κλειστό τμήμα του δρόμου δεν θα αποτελεί πρόβλημα για τους ακτιβιστές στο μέλλον, καθώς το ποσοστό της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος θα είναι μηδαμινό σε σχέση με αυτό που προκαλούν τα οχήματα που χρησιμοποιούμε στις καθημερινές μας μετακινήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive Audi R8 στην πίστα των Σερρών [video]

Πηγή: Carsales

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube