Νέο Audi R8 LMS GT3 2019

Νέο Audi R8 LMS GT3 2019

To νέο αγωνιστικό «πελατών» προδιαγράφει το επερχόμενο, ανανεωμένο R8 παραγωγής.

Το R8 LMS είναι αναμφισβήτητα το πιο σκληροπυρηνικό μοντέλο που φτιάχνει η Audi. Στο Σαλόνι του Παρισιού παρουσιάστηκε η νέα έκδοσή του.

Πρόκειται για μια εξέλιξη του αγωνιστικού που φτιάχνει η Audi Sport και το διαθέτει σε πελάτες από το 2015. Για το 2019 οι αλλαγές δεν είναι θεμελιώδεις, αλλά αφορούν σε πολλούς τομείς και κυρίως στην αεροδυναμική, την ψύξη των φρένων και το σύστημα μετάδοσης.

Οι αεροδυναμικές βελτιώσεις φαίνονται και με το μάτι – και εμφανισιακά στοιχεία του εμπρός μέρους αναμένεται να υιοθετηθούν στο επερχόμενο ανανεωμένο R8 παραγωγής, πρωτότυπα του οποίου έχουν θεαθεί να κάνουν δοκιμές σε πολλά μέρη του κόσμου. Στο αγωνιστικό, επειδή οι κανονισμοί της FIA για την κάθετη αεροδυναμική φόρτιση και την οπισθέλκουσα στα αυτοκίνητα της κατηγορίας GT3 είναι συγκεκριμένοι και περιοριστικοί, οι τεχνικοί της Audi Sport έχουν επιδιώξει να κάνουν το αυτοκίνητο πιο σταθερό αεροδυναμικά σε όλες τις ταχύτητες, κατά το φρενάρισμα και κατά την επιτάχυνση στην έξοδο των στροφών.

Audi R8 LMS GT3 πίσω όψη

H σταθερότητα απόδοσης ήταν ο στόχος και για τα φρένα, με βελτίωση της εισαγωγής και απαγωγής του αέρα ώστε να μην παρουσιάζεται υπερθέρμανση σε συνθήκες αγώνα. Οι βελτιώσεις στον τριπλόδισκο συμπλέκτη, τα ενισχυμένα γρανάζια και ρουλεμάν του κιβωτίου και το εξελιγμένο μπλοκέ διαφορικό έχουν σκοπό την περαιτέρω βελτίωση της αξιοπιστίας στους πολύωρους αγώνες όπου συμμετέχουν τα αυτοκίνητα GT3.

Ο κινητήρας παραμένει ουσιαστικά ο ίδιος ατμοσφαιρικός V10 5,2 λίτρων με απόδοση έως 585 PS και 56,1 kgm ροπής, αφού οι προδιαγραφές περιορίζονται ασφυκτικά από τους κανονισμούς, για λόγους διατήρησης του συναγωνισμού.

Η ασφάλεια έχει πάντως αναβαθμιστεί ώστε να ξεπερνά τις προδιαγραφές FIA GT3 και να πληροί αυτές των πρωτοτύπων του Le Mans. Όμως, παρά τον επιπλέον εξοπλισμό, το νέο R8 LMS είναι 25 kg ελαφρύτερο από τον προκάτοχό του, ενώ η αντοχή του σε στρέψη έχει αυξηθεί κατά 39%! 

Όλες αυτές οι βελτιώσεις δεν είναι βέβαια δωρεάν. Αν θέλετε να αγοράσετε ένα νέο R8 LMS GT3, θα σας κοστίσει €398.000. Προ φόρων. Εκτός κι αν ήδη έχετε το προηγούμενο μοντέλο, οπότε για το κιτ ανανέωσής του θα πληρώσετε μόνο €28.000.

Οι παραδόσεις σε πελάτες θα ξεκινήσουν το Γενάρη, αφού ολοκληρωθεί η αγωνιστική πιστοποίηση (ομολογκασιόν). Έτσι, την ερχόμενη χρονιά θα μπορείτε να συμμετέχετε με αξιώσεις σε θεσμούς όπως το FIA GT World Cup, το Blancpain GT Series, το γερμανικό ADAC GT Masters και το αμερικανικό IMSA WeatherTech SportsCar Championship.

[Πηγή: Audi Sport]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive Audi R8 στην πίστα των Σερρών [video]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube