Audi: έτσι θα είναι το εσωτερικό των νέων της μοντέλων

Audi: έτσι θα είναι το εσωτερικό των νέων της μοντέλων

H Audi αποκάλυψε τη νέα της πρόταση για τη σχεδίαση του εσωτερικού των αυτοκινήτων της στην Έκθεση CES, στο Λας Βέγκας

Πληροφορίες θέλουν το νέο εσωτερικό που παρουσιάστηκε να είναι η επόμενη γενιά του Audi Human Machine Interface. Δεσπόζουσα θέση έχουν μεγάλες οθόνες LED που λειτουργούν και με την αφή και με νοήματα.

Η Audi λέει πως το νέο MMI θα μπορεί να αναγνωρίζει συγκεκριμένες χειρονομίες των χρηστών και να αντιδρά αναλόγως, ελέγχοντας (και) με αυτό τον τρόπο τις λειτουργίες του συστήματος infotainment. Στην καρδιά του λογισμικού βρίσκεται το νέο λογισμικό της Audi, dubbed MIB2+.

Το νέο εσωτερικό είναι μια εξέλιξη αυτού που είχαμε δει στο πρωτότυπο e-tron quattro, το περασμένο έτος. Εκτός από τις νέες λειτουργίες του MMI, η Audi ανακοίνωσε ότι διευρύνει τις υπηρεσίες συνδεσιμότητας, οι οποίες θα περιλαμβάνουν αναγνώριση των σημάτων κυκλοφορίας και ενημέρωση για ατυχήματα, όπου είναι δυνατόν τα αυτοκίνητα να επικοινωνούν μεταξύ τους.

Ο αντιπρόεδρος εξέλιξης ηλεκτρονικών της Audi, Ricky Hudi ανέφερε σε συνέντευξη τύπου: «Το εσωτερικό του μέλλοντος θα αλλάξει δραστικά τον τρόπο με τον οποίο οι πελάτες μας θα χειρίζονται το αυτοκίνητο. Το επόμενο βήμα μετά το πολύ επιτυχημένο virtual cockpit, που είδαμε για πρώτη φορά στο TT, είναι το virtual ταμπλό, το οποίο θα είναι ένας εντελώς νέος κόσμος για τους κατόχους Audi».

Και συνεχίζει «στο μέλλον ολόκληρο το σύστημα θα μαθαίνει τις συνήθειες και τις προτιμήσεις των επιβατών και θα τους υποστηρίζει ακόμα και προληπτικά».

Η Audi λέει ότι θα βασιστεί στο πρόγραμμα χαρτογράφησης HERE – τα δικαιώματα του οποίου έχει αποκτήσει τον περασμένο Δεκέμβριο, μαζί με την BMW και την Daimler – ώστε να αναπτύξει περαιτέρω τις λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης. Το πρώτο αυτοκίνητο παράγωγής που θα ενσωματώνει όλες τις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης, θα είναι το νέο Audi A8, το οποίο αναμένεται μέσα στο 2017.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube