Το Audi e-tron σκαρφαλώνει σε χιονισμένη πλαγιά με κλίση 85% [video]

Το Audi e-tron σκαρφαλώνει σε χιονισμένη πλαγιά με κλίση 85% [video]

Mετά τη διαφήμιση του 1986 που είχε αφήσει εποχή, τώρα η Audi κάνει το ίδιο για να δείξει τις δυνατότητες του ηλεκτροκίνητου μοντέλου της.

Το 1986, η Αudi, θέλοντας να δείξει τη δύναμη των κινητήρων της αλλά κυρίως τις δυνατότητες του συστήματος Quattro, έφτιαξε μια τηλεοπτική διαφήμιση κατά την οποία ένα Audi 100CS σκαρφάλωσε σε μια ράμπα άλματος σκι με κλίση 77%, στην Kaipola της Σουηδίας.

Τώρα, 33 χρόνια μετά, ήρθε η σειρά του Audi e-tron να κάνει κάτι αντίστοιχο στην πίστα Streif, στο χειμερινό θέρετρο του Kitzbuhel της Αυστρίας.
Στο τιμόνι του e-tron βρέθηκε για την περίσταση ο Mattias Ekstrom, ο οδηγός που έχει φέρει στην Audi πρωταθλήματα στο World Rallycross και στο DTM.

audi

Στη συγκεκριμένη περίπτωση το εγχείρημα ήταν λίγο πιο δύσκολο αφού η κλίση της συγκεκριμένης διαδρομής έφτανε το 85%.

Ο Mattias Ekstrom για να βοηθηθεί σε αυτήν του την προσπάθεια, είχε φορέσει στο ηλεκτροκίνητο Audi τροχούς 19 ιντσών με καρφιά, ενώ οι μηχανικοί της εταιρείας είχαν προβεί σε κάποιες τροποποιήσεις στο σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης των μονάδων κίνησης αυξάνοντας την αποδιδόμενη από τους ηλεκτροκινητήρες ισχύ στους 503 περίπου ίππους.

Δείτε το βίντεο με την προσπάθεια του Mattias Ekstrom

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube