Audi A3, Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2014

Audi A3, Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2014

Το Audi A3 ψηφίστηκε Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2014, σε εκδήλωση εχθές στο New York International Auto Show.

Μια επιτροπή από 69 δημοσιογράφους του αυτοκινητικού Τύπου από όλον τον κόσμο επέλεξε το Audi A3 Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2014, καθώς αποφάνθηκε ότι προσφέρει «μεταξένια και στρωτή κύλιση, διαθέτει υπέροχη γκάμα από μοτέρ και διατίθεται σε τέσσερις εκδοχές αμαξώματος.

Το Α3 επικράτησε των BMW 4 Series και Mazda3 που ήταν οι άλλοι δύο επικρατέστεροι υποψήφιοι. Και η επιτροπή κατέληξε ότι το Α3 «ενσωματώνει μια γερή δόση premium στη μικρή πολυτελή κατηγορία».

Ο επικεφαλής και πρόεδρος της Audi, Rupert Stadler,  δήλωσε ότι «η Audi ήταν η πρώτη νικήτρια του θεσμού με το Α6 και είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι για τη διάκριση αυτή, καθώς το Audi A3 επαναλαμβάνει αυτό το θρίαμβο, με την κατάκτηση του τίτλου 2014 World Car of the Year. Το Audi A3 αποτελεί δείγμα της τεχνολογικής ανταγωνιστικότητας της Audi σε όλους του τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά και ιδιαίτερα στους τομείς των ελαφρών υλικών κατασκευής, στα πακέτα κινητήρα/κιβωτίου, στο αυτοκινητικό infotainment και στα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού. Αυτή η μεγάλη διάκριση αποτελεί ένα επίτευγμα για το οποίο όλη η εταιρεία γιορτάζει». 

Οι άλλοι νικητές του θεσμού είναι η Mercedes S-Class που επικράτησε των Flying Spur και Range Rover Sport για το βραβείο 2014 World Luxury Car. Η Porsche 911 GT3 κατέκτησε τη κορυφαία διάκριση στην κατηγορία World Performance Car και το BMW i3 τα βραβεία World Green Car και World Car Design of the Year.

[Πηγή World Car Awards]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube