Aston Martin Rapide E: Ακυρώνονται τα σχέδια για παραγωγή της

Aston Martin Rapide E: Ακυρώνονται τα σχέδια για παραγωγή της

Η βρετανική φίρμα δεν θα προχωρήσει σε παραγωγή της ηλεκτρικής μπερλίνας παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις.

Η ηλεκτρική Aston Martin Rapide E που προοριζόταν για περιορισμένη παραγωγή 155 μονάδων φαίνεται πως δεν θα κυκλοφορήσει τελικά στους δρόμους όπως αποκαλύπτει το Autocar.

Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο με τα σήματα της Aston Martin έχει μακρύ ιστορικό καθώς παρουσιάστηκε σε μορφή πρωτοτύπου 2015, η παραγωγή του επιβεβαιώθηκε το 2017, τα πρώτα τεχνικά χαρακτηριστικά ανακοινώθηκαν το 2018 και η έκδοση παραγωγής έκανε πρεμιέρα στην έκθεση Σαγκάης το 2019. Στόχος ήταν η παραγωγή του μοντέλου να ξεκινήσει στα τέλη του 2019, κάτι που δεν έγινε καθώς άλλαξαν οι προτεραιότητες της Aston Martin.

Πιο συγκεκριμένα, πηγές που βρίσκονται κοντά στην εταιρεία αποκαλύπτουν πως το project εξέλιξης της Rapide E θα χρησιμοποιηθεί για ερευνητικούς σκοπούς καθώς η Aston Martin ετοιμάζεται να εισέλθει στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης. Η εταιρεία δεν ανακοίνωσε πόσες παραγγελίες έλαβε για το ηλεκτρικό σεντάν, ούτε για το αν θα προβεί σε αποζημιώσεις.

Πάντως η αλήθεια είναι πως δεν είχε και πολύ νόημα η παραγωγή της ηλεκτρικής έκδοσης ενός μοντέλου με τόσα πολλά χρόνια στην πλάτη του. Να θυμίσουμε πως η συμβατική έκδοση της Rapide πρωτοπαρουσιάστηκε σε μορφή πρωτοτύπου το μακρινό 2006, με την έκδοση παραγωγής να ακολουθεί το 2009.

Ο CEO της Aston Martin, Andy Palmer, αναφέρθηκε στο 2019 ως μια πολύ απογοητευτική χρονιά, με τις μετοχές να πέφτουν στο ιστορικό χαμηλό των £4 (€4,71. Για το 2020, η βρετανική φίρμα έχει εναποθέσει τις ελπίδες της στη νέα DBX - το πρώτο της SUV - που θα κάνει εμπορικό ντεμπούτο στο δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Πηγή: Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube