Ηλεκτρική Aston Martin Rapide: Πρώτες τεχνικές πληροφορίες

Ηλεκτρική Aston Martin Rapide: Πρώτες τεχνικές πληροφορίες

Η πρώτη 100% ηλεκτρική Aston Martin θα βασίζεται στη μπερλίνα Rapide, θα φορά δύο ηλεκτρομοτέρ και η ισχύς της θα είναι πάνω από 600 άλογα.

Η βρετανική εταιρεία επιβεβαίωσε τον Ιούνιο του 2017 ότι το 2019 θα αποκαλύψει τη Rapide E, μια 100% ηλεκτρική έκδοση της μπερλίνας της. Μόλις τέσσερα χρόνια ύστερα από την παρουσίαση του πρωτοτύπου! Βέβαια, η παραγωγή θα είναι περιορισμένη, καθώς θα κατασκευαστούν μόνο 155 αυτοκίνητα, προφανώς για συμμόρφωση με τις μελλοντικές ποσοστώσεις ρύπων.

Σήμερα όμως, η Aston Martin έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες τεχνικές πληροφορίες για τη επερχόμενη Rapide E. Το αυτοκίνητο, που εξελίχτηκε σε συνεργασία με τη Williams Advanced Engineering, θα φορά δύο ηλεκτροκινητήρες τοποθετημένους στο πίσω μέρος, οπότε θα έχουμε να κάνουμε με ένα πισωκίνητο EV. H συνδυασμένη ισχύς των δύο ηλεκτρομοτέρ θα τουλάχιστον 610 PS και η ροπή 96,8 kgm, καθιστώντας την έτσι την ισχυρότερη Rapide. Η ενέργεια θα παρέχεται από μια μπαταρία 65kWh, η οποία θα πάρει τη θέση του κινητήρα V12, του κιβωτίου ταχυτήτων και του ρεζερβουάρ.

Σύμφωνα με το νέο κύκλο πιστοποίησης WLTP, πιο αυστηρό από τον παλιό NEDC, η Aston Martin υπόσχεται αυτονομία περίπου 320 km. Μια χαμηλή επίδοση για ένα τόσο high-end ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα παραδοθεί στα τέλη του 2019. Η Aston ανακοινώνει τελική ταχύτητα περίπου 250 km/h και στοχεύει για το σπριντ των 0-100 km/h τα τέσσερα δευτερόλεπτα. Η βρετανική φίρμα υπόσχεται ότι η Rapide E θα είναι ένα πραγματικά σπορ αυτοκίνητο, ικανό να κάνει ένα γύρο στο Nürburgring, χωρίς κίνδυνο υπερθέρμανσης.

Όσον αφορά το look, η Rapide E θα επωφεληθεί από στοιχεία που θα βελτιώσουν την αεροδυναμική της. Θα υπάρχουν για παράδειγμα νέες ζάντες, ορατές σε αυτή την εικόνα-teaser, ντυμένα με λάστιχα χαμηλής αντίσταση στην κύλιση της Pirelli.

Εάν η Rapide E μπορεί να ακούγεται ως μια ανατροπή για τη βρετανική εταιρία, είναι επίσης ένα πρώτο βήμα για την Aston Martin πριν την αναγέννηση της Lagonda, που θα γίνει το 2021 με τη  μορφή ενός μεγάλου, 100% ηλεκτρικού SUV. Η Rapide E θα κατασκευαστεί στο μελλοντικό εργοστάσιο στο St Athan της Ουαλίας, το οποίο θα είναι για τα συνδεδεμένα μοντέλα του γκρουπ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube