Aston Martin, με κυβερνητική επιχορήγηση για το πρώτο της EV

Aston Martin, με κυβερνητική επιχορήγηση για το πρώτο της EV

Η πρώτη ηλεκτρική Aston Martin έχει προγραμματιστεί για το 2025. Για να οριστικοποιηθεί η είσοδός της στην παραγωγή, ο κατασκευαστής μόλις επωφελήθηκε από σημαντική βοήθεια από τη βρετανική κυβέρνηση.

Βασιζόμενη σε διάφορους συνεργάτες, όπως η Lucid, η Mercedes-Benz και η Geely, η Aston Martin ετοιμάζει τα πρώτα ηλεκτρικά μοντέλα στην ιστορία της. 

Η Aston Martin προετοιμάζεται για ένα αποκλειστικά ηλεκτρικό μέλλον, με τη βρετανική φίρμα να δεσμεύεται να κάνει όλα τα μοντέλα της BEV έως το 2030. Ένα μεγάλο μέρος αυτής της μεταμόρφωσης θα είναι η συνεργασία με μια άλλη πολυτελή φίρμα, την αμερικανική εταιρεία Lucid.

Το συνολικό πακέτο χρηματοδότησης της Aston Martin ανέρχεται στα £86,9 εκατ.

Aston Martin
Tο 2024 θα κάνει εμπορικό ντεμπούτο η Valhalla, το πρώτο plug-in hubrid μοντέλο της μάρκας με 950 ίππους.

To χρονικό σημείο εκκίνησης θα είναι το 2025 με ένα SUV, το οποίο θα ακολουθηθεί λίγο αργότερα από μια 4θέσια μπερλίνα ή ένα κουπέ GT. Όμως, ακόμη και με αυτές τις συνεργασίες που θα επιτρέψουν τη μείωση των επενδύσεων και την οικονομία κλίμακας, τα οικονομικά της εταιρείας θα εξακολουθήσουν να παραμένουν εύθραυστα.

Ως εκ τούτου, η Aston Martin βρίσκεται στην πιο πρόσφατη λίστα κατανομής χρηματοδότησης από το Advanced Propulsion Center (APC). Το APC είναι ένας οργανισμός που λειτουργεί ως συνεργατικός κρίκος μεταξύ της αυτοκινητοβιομηχανίας, της κυβέρνηση και της ακαδημαϊκής κοινότητα, και με έδρα το Coventry διαχειρίζεται ένα επενδυτικό ταμείο ύψους ενός δισεκατομμυρίου στερλινών, κυρίως από κρατικές πηγές.

Aston Martin

Για την Aston Martin, η τελευταία «επιχορήγηση» ανέρχεται σε 8,9 εκατομμύρια στερλίνες (10,3 εκατομμύρια ευρώ) και αποτελεί μέρος ενός πακέτου χρηματοδότησης ύψους 86,9 εκατομμυρίων στερλινών.

Αναλυτικά, προβλέπεται χρηματοδότηση για το πρότζεκτ ELEVATION (Electric Lightweight Vehicle Platform and Digital Toolchain) που αφορά ουσιαστικά την πλατφόρμα που χρησιμοποιούν τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα του Gaydon. 

Το συνολικό κόστος υπολογίζεται από τον Βρετανό κατασκευαστή σε 18 εκατομμύρια στερλίνες, αλλά μέρος των κεφαλαίων θα διατεθεί στην πραγματικότητα σε συνεργάτες της Aston Martin. Όπως το University of Warwick Creative Composites ή το Fuzzy Logic Studio.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube