Aston Martin καλεί Lucid

Aston Martin καλεί Lucid

Για τα ηλεκτρικά μοντέλα της, η Aston Martin επέλεξε τη βοήθεια της Lucid. Η βρετανική ιστορική φίρμα, ωστόσο, διατηρεί τη συνεργασία της με τη Mercedes-Benz, ειδικά στα θερμικά και υβριδικά.

Aston Martin καλεί Lucid

Στα επόμενα πέντε χρόνια, η Aston Martin θα επενδύσει πάνω από δύο δισεκατομμύρια στερλίνες (€2,33 δισ.) για τη μετάβαση από την εσωτερική καύση στην ηλεκτρική ενέργεια. 

Αυτή η πρόκληση είναι μια αναγκαστική αλλαγή, ιδίως μέχρι τον τερματισμό της πώλησης καινούργιων θερμικών μοντέλων το 2030 στο Ηνωμένο Βασίλειο, πέντε χρόνια πριν από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Η συνεργασία της Aston Martin με την καλιφορνέζο ειδικό σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δεν σημαίνει ότι το Gaydon κόβει τους δεσμούς του με τη Mercedes-Benz.

Ως εκ τούτου, ο κατασκευαστής με έδρα το Gaydon εξελίσσει μια σπονδυλωτή πλατφόρμα για BEV για το μελλοντικό χαρτοφυλάκιό του σε υπερπολυτελή, ηλεκτροκίνητα μοντέλα υψηλής απόδοσης. Σε μια ευρεία μάλιστα γκάμα - hypercar, σπόρτσκαρ, GT και SUV. Όσον αφορά τα συστήματα κίνησης και για να ακριβολογούμε για πρόσβαση σε ορισμένα εξαρτήματα του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης, υπέγραψε συμφωνία με το Lucid Group.

Aston Martin Rapide-e

Η συνεργασία με τον καλιφορνέζο ειδικό σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δεν σημαίνει ότι η Aston Martin κόβει τους δεσμούς της με τη Mercedes-Benz. Τουναντίον, η κατασκευάστρια από τη Στουτγάρδη θα συνεχίσει να παρέχει τεχνικά και τεχνολογικά στοιχεία στον Βρετανό κατασκευαστή. 

Από συστήματα κίνησης, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά συστήματα που προορίζονται για τα σημερινά και μελλοντικά μοντέλα της Aston Martin μέχρι κινητήρες εσωτερικής καύσης, υβριδικά συστήματα κίνησης, ακόμη και ηλεκτρικά.

Γι' αυτόν τον τελευταίο τύπο κινητήρα μάλιστα, η Aston Martin θα επωφεληθεί από την προηγμένη ηλεκτρονική αρχιτεκτονική της Mercedes-Benz, προκειμένου να προσφέρει ηλεκτρικά μοντέλα που θα σέβονται το σπορτίφ και δυναμικό DNA της φίρμας.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube