Η Aston Martin θα χρησιμοποιήσει υβριδικούς κινητήρες της Mercedes-AMG

Η Aston Martin θα χρησιμοποιήσει υβριδικούς κινητήρες της Mercedes-AMG

Η Valhalla θα φορέσει εξηλεκτρισμένο μοτέρ της AMG αντί για τον twin-turbo V6 της Aston Martin.

Στα πλαίσια της επέκτασης της συνεργασίας της με την Mercedes-Benz, η Aston Martin εξετάζει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει κινητήρες της AMG για την επερχόμενη Valhalla.

Να θυμίσουμε πως η Mercedes-Benz έχει μερίδιο 20% στην Aston Martin. Έτσι, εκτός από τα infotainment της Mercedes-Benz που χρησιμοποιεί ήδη, η Aston Martin έχει πλέον πρόσβαση στη γκάμα θερμικών, υβριδικών και ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης της γερμανικής φίρμας.

Ο Tobias Moers, CEO της Aston Martin και πρώην CEO της Mercedes-AMG δήλωσε στους μετόχους πως δεν έχει παρθεί ακόμη η τελική απόφαση σχετικά με ποιους κινητήρες και ποιες πλατφόρμες της Mercedes-AMG θα χρησιμοποιηθούν στα μοντέλα της Aston Martin, όμως τόνισε πως το κόστος είναι λογικό.

Aston Martin

Η κεντρομήχανη Valhalla που παρουσιάστηκε σε μορφή πρωτοτύπου το 2019 φορούσε τον ολοκαίνουργιο twin-turbo κινητήρα V6 3,0 λίτρων εξελιγμένο από την Aston Martin, όμως τα σχέδια για την έκδοση παραγωγής που αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2023 έχουν αλλάξει. Σε αυτό το πλαίσιο μια εξελιγμένη έκδοση του υπεραυτοκινήτου με κινητήρα της Mercedes-AMG αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες.

«Θα έχουμε την Valhalla το δεύτερο εξάμηνο του 2023, και θα είναι ένα απίστευτο όχημα με τεχνολογία αιχμής. Με την συμφωνία που κάναμε με την Mercedes-Benz, υπάρχουν και άλλες επιλογές για εμάς σχετικά με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, όμως θα διατηρήσουμε ένα εξηλεκτρισμένο σύστημα κίνησης», δήλωσε ο Tobias Moers.

Εκτός από τη Valhalla, τεχνολογία Mercedes-AMG θα χρησιμοποιηθεί και στην plug-in hybrid έκδοση της DBX που θα κυκλοφορήσει το 2024 με ισχύ κοντά στους 800 PS (όπως και οι επερχόμενες AMG GT 4 door 73e και S73e). Αυτό θα βοηθήσει τη βρετανική φίρμα να πετύχει τον στόχο της για εξηλεκτρισμό του 90% της γκάμας της μέχρι το 2030.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube