Aston Martin: Ετοιμάζει ηλεκτρικά σπορτσκαρ και SUV με τεχνολογία Mercedes-AMG

Aston Martin: Ετοιμάζει ηλεκτρικά σπορτσκαρ και SUV με τεχνολογία Mercedes-AMG

Οι αμιγώς ηλεκτρικές Aston Martin θα παράγονται σε βρετανικό έδαφος και θα κυκλοφορήσουν το 2025.

Η Aston Martin ετοιμάζει ένα ηλεκτρικό SUV και ένα ηλεκτρικό σπόρτσκαρ για το 2025 τα οποία θα παράγονται στα εργοστάσιά της εταιρείας στη Μ.Βρετανία. Οι αμιγώς ηλεκτρικές Aston Martin θα χρησιμοποιούν μπαταρίες και ηλεκτροκινητήρες από την Mercedes-Benz, στην οποία ανήκει το 20% της βρετανικής φίρμας.

Ο Lawrence Stroll, πρόεδρος της Aston Martin, δήλωσε στην εφημερίδα Financial Times: «Είμαστε πολύ μπροστά από τους ανταγωνιστές μας, χάρη στη συνεργασία μας με την Mercedes», ενώ πρόσθεσε: «Το SUV θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο μας στην Wales και όλα τα σπορτσκαρ θα κατασκευάζονται στο Gaydon».

Aston Martin

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Aston Martin θα χρησιμοποιήσει υβριδικούς κινητήρες της Mercedes-AMG

Παρόλο που τα ηλεκτρικά μοντέλα βρίσκονται ακόμα στη φάση σχεδιασμού, γνωρίζουμε ότι το σπορτσκαρ θα έχει σιλουέτα παρόμοια με αυτές των Vantage και DB11. Σχετικά με τη διαφοροποίηση σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό και τις συγγενικές Mercedes-AMG, οι Aston Martin θα προσφέρουν «το δικό μας όμορφο αμάξωμα, την ανάρτησή μας, το στήσιμό μας και τα κατά παραγγελία εσωτερικά μας» όπως δήλωσε ο Stroll.

Ο εξηλεκτρισμός της γκάμας της Aston Martin θα ξεκινήσει το 2022 με μια plug-in hybrid έκδοση της DBX με τεχνολογία της Mercedes-AMG, ενώ θα συνεχιστεί με την υβριδική κεντρομήχανη Valhalla το 2023.

[Πηγή: The Financial Times]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube