Από το Trabant στο VW ID.3

Από το Trabant στο VW ID.3

Στο Zwickau, στο εργοστάσιο που φτιάχνονταν το εμβληματικό μοντέλο της Ανατολικής Γερμανίας, ξεκινά τη Δευτέρα η παραγωγή του ID.3.

Οι παλαιότεροι θα θυμούνται ότι το εργοστάσιο στο Zwickau της Γερμανίας έβγαζε τα θρυλικά Trabant, το αυτοκίνητο-σύμβολο της Ανατολικής Γερμανίας (DDR).
Τώρα στο ίδιο εργοστάσιο, τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η παραγωγή ενός άλλου αυτοκινήτου-συμβόλου, του VW ID.3 που σηματοδοτεί της νέας εποχής της VW, αλλά και της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας γενικότερα.
Εκεί θα είναι η Καγκελάριος Angela Merkel αλλά και ο CEO του VW Group, o Dr. Herbert Diess για να δουν το πρώτο αυτοκίνητο να βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής. 

To σημερινό Zwickau βέβαια ουδεμία σχέση έχει με αυτό που παρήγαγε τα Trabant. Ούτε καν με αυτό στο οποίο πριν λίγο καιρό συναρμολογούνταν άλλα αυτοκίνητα του ομίλου (Polo, Golf, Golf Estate και Passat). 
Η VW επένδυσε πάνω από € 1,2 δισ. για να μετατρέψει το εργοστάσιο που συναρμολογούσε αυτοκίνητα με θερμικούς κινητήρες, σε εργοστάσιο που θα φτιάχνει το πρώτο μαζικής παραγωγής ηλεκτρικό αυτοκίνητο της VW.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Volkswagen ID.3 [video]   

«Ξεκινάμε μια αλλαγή στην αυτοκινητοβιομηχανία που θα ξεδιπλωθεί σε πλήρη έκταση μέσα στην επόμενη μία ή δύο δεκαετίες», δήλωσε ο Thomas Ulbrich, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen για την Ηλεκτρονική Κινητικότητα.

Ο μετασχηματισμός του εργοστασίου του Zwickau θα ολοκληρωθεί σταδιακά και καθώς αυτό θα βρίσκεται σε λειτουργία. Με περίπου 1.700 ρομπότ, αυτόνομα συστήματα μεταφοράς και πλήρως αυτοματοποιημένες διαδικασίες παραγωγής, το Zwickau δίνει μια σύγχρονη εικόνα για το σχήμα της μελλοντικής παραγωγής μεγάλου όγκου ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ταυτόχρονα, η παραγωγή της κλασικής γκάμας του Golf θα συνεχιστεί μέχρι τα μέσα του 2020. Στη συνέχεια, η δεύτερη γραμμή συναρμολόγησης θα μετατραπεί και αυτή σε γραμμή για ηλεκτρικά οχήματα. Στο τελικό στάδιο, από το 2021, στο Zwickau θα κατασκευάζονται έως και 330.000 ηλεκτροκίνητα οχήματα ετησίως. Το εργοστάσιο θα παράγει έξι μοντέλα με βάση την πλατφόρμα MEB για τρεις μάρκες του VW Group, την Volkswagen, την Audi και τη SEAT, καθιστώντας το Zwickau το μεγαλύτερο και πιο αποδοτικό εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη.

Εκτός από τη μετατροπή των γραμμών παραγωγής, κατασκευάζονται συνολικά δώδεκα νέες αίθουσες και κτίρια στο εργοστάσιο του Zwickau προκειμένου να επιτευχθεί η προγραμματισμένη αύξηση της ημερήσιας παραγωγικής ικανότητας από 1.350 σε 1.500 οχήματα. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube