Ανάχωμα στους δασμούς προς τα κινεζικά EV υψώνει η Γερμανία

Ανάχωμα στους δασμούς προς τα κινεζικά EV υψώνει η Γερμανία

Την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να ανακοινώσει το πόρισμα της έρευνας για την επιβολή δασμών προς τα κινεζικά EV, η Γερμανία εμφανίζεται κάθετα αντίθετη στην επιβολή οιουδήποτε δασμού.

Olaf Scholz Opel

Η Γερμανία, η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου της Ευρώπης, διά στόματος του καγκελάριου, Olaf Scholz, εμφανίζεται αντίθετη στις προθέσεις των Βρυξελών για επιβολή δασμών στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που φτάνουν στην Ευρώπη, μέσω Κίνας.

Αποφάσισε η Γερμανία να επαναστατήσει και να πάει κόντρα στην ΕΕ; Προφανώς και όχι! Απλά η ζήτηση των γερμανικών μοντέλων στην κινεζική αγορά είναι τεράστια, με αποτέλεσμα να είναι σε θέση να ανταγωνιστεί τις κινεζικές φίρμες. Αν το εμπόριο παραμείνει ελεύθερο, όπως διεμήνυσε ο Olaf Scholz.

H Γερμανία είναι απέναντι σε κάθε είδους δασμό προς τα κινεζικά EV, τόνισε ο καγκελάριος, Olaf Scholz

Olaf Scholz

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πώς αντιδρούν οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες στην επέλαση των κινεζικών EV;

«Απομόνωση και παράνομα τελωνειακά εμπόδια, τα οποία τελικά απλώς κάνουν τα πάντα πιο ακριβά και τους πάντες φτωχότερους», τόνισε ο Olaf Scholz σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Opel στο Ruesselsheim της Γερμανίας. «Δεν κλείνουμε τις αγορές μας σε ξένες εταιρείες, γιατί δεν το θέλουμε ούτε για τις εταιρείες μας. Η αμφισβήτηση της προόδου, καθώς και η καθυστέρηση της ανανέωσης και του μετασχηματισμού, θα είχε πικρές συνέπειες. Αν το κάνουμε αυτό, οι άλλοι θα μας προσπεράσουν» παραδέχτηκε ο Γερμανός καγκελάριος.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, εφόσον η Ευρώπη αποφασίσει να «τιμωρήσει» τα EV που έρχονται από την Κίνα, το Πεκίνο δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Όπως άλλωστε είχαμε γράψει πριν από μερικές βδομάδες, η Κίνα είναι έτοιμη να φέρει δασμούς 25% στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα με κινητήρες μεγάλης χωρητικότητας. Δημιουργώντας έτσι μεγάλο πρόβλημα στο σύνολο των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών που δραστηριοποιούνται στην μεγαλύτερη αγορά του πλανήτη.

ΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αναποτελεσματικοί οι δασμοί στα κινεζικά ηλεκτρικά, λέει έρευνα

Μάλιστα, οι δηλώσεις του Scholz έρχονται σε συνέχεια δηλώσεων κορυφαίων στελεχών γερμανικών εταιρειών, δείχνοντας πως υπάρχει σύμπνοια ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία. Η τελευταία, εκφράζει τις ενστάσεις της για τους δασμούς, τονίζοντας ότι οι συναλλαγές της με την Κίνα εξασφαλίζουν θέσεις εργασίας στο εσωτερικό της χώρας.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube