Αναγκαστική παύση παραγωγής για το δημοφιλέστερο μοντέλο της VW

Αναγκαστική παύση παραγωγής για το δημοφιλέστερο μοντέλο της VW

Η Volkswagen αναγκάζεται να σταματήσει τη παραγωγή του T-Roc για αρκετές βδομάδες εξαιτίας έλλειψης υλικών για την συναρμολόγηση των κινητήρων του.

VW T-Roc

Τα νούμερα για το πρώτο εξάμηνο του 2023 τοποθετούν το VW T-Roc στην πρώτη θέση όσον αφορά τις ταξινομήσεις μεταξύ όλων των μοντέλων της Volkswagen που πωλούνται στην Ευρώπη. Με το δημοφιλές SUV να αυξάνει συνεχώς τη δημοτικότητά του και να ανακηρύσσεται σε best-seller της ευρωπαϊκής αγοράς για τον μήνα Ιούλιο. 

Με αυτές τις επιτυχίες κατά νου, είναι εύκολο να φανταστεί κανείς ότι η VW μόνο ενθουσιασμένη δεν μπορεί να είναι που αναγκάζεται να σταματήσει προσωρινά την παραγωγή του T-Roc στο εργοστάσιο Autoeuropa, που βρίσκεται στο Setubal της Πορτογαλίας.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στην έλλειψη ανταλλακτικών για την συναρμολόγηση των κινητήρων του, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Deutsche Presse-Agentur (DPA), το οποίο έγινε αποδέκτης εσωτερικού σημειώματος. Με το τελευταίο η γερμανική φίρμα ενημέρωνε τους περίπου 5.000 εργαζόμενους της ότι μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου θα διακόψει τη λειτουργία του εργοστασίου για αρκετές εβδομάδες.

Volkswagen

Η Volkswagen παρήγαγε 231.100 μονάδες του T-Roc την προηγούμενη χρονιά και βρίσκεται ήδη σε διαδιακασία εξέλιξης της δεύτερης γενιά του. Υπενθυμίζουμε ότι η τελευταία θα είναι -μαζί με τα νέα Passat και Tiguan- από τα τελευταία μοντέλα της VW που θα διαθέτουν στην γκάμα τους θερμικούς κινητήρες.

Επιστρέφοντας στην παύση παραγωγής, το πρακτορείο DPA πιστεύει ότι θα «χτυπηθεί» η παραγωγή και άλλων μοντέλων από την έλλειψη εξαρτημάτων. Σημειώνει ότι οι πρόσφατες πλημμύρες στη Σλοβενία, επηρέασαν έναν από τους προμηθευτές της και δεδομένου ότι οι κινητήρες του T-Roc χρησιμοποιούνται και από άλλα μοντέλα της φίρμας, οι πιθανότητες να έχουν και άλλα αυτοκίνητα την ίδια μοίρα είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

 

Volkswagen

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube