Άλλος για το ρεκόρ; H Renault ρίχνει το νέο Mégane RS στη μάχη του Nürburgring [video]

Άλλος για το ρεκόρ; H Renault ρίχνει το νέο Mégane RS στη μάχη του Nürburgring [video]

Αυτή τη στιγμή το ρεκόρ ταχύτερου γύρου για προσθιοκίνητα χάτσμπακ στο Nürburgring το κατέχει το νέο Honda Civic Type R. Αλλά αυτό είναι κάτι που η Renault θέλει να αλλάξει πολύ γρήγορα, κατεβάζοντας στο στίβο μάχης το νέο Megane RS.

Όπως είναι αναμενόμενο το νέο γαλλικό «καυτό» χάτσμπακ δοκιμάζεται και στο Nordchleife, ως ένα σημαντικό μέρος της συνολικής εξέλιξης του αυτοκινήτου. Εκεί συνέλαβε ο φακός της κάμερας δύο καμουφλαρισμένα Mégane RS να γυρνάνε την πίστα το ένα πίσω από το άλλο.
 
Όμως το νέο Megane RS έχει μεγαλύτερες φιλοδοξίες από το να ξεπεράσει μόνο το Civic Type R. Έχει βάλει στο στόχαστρο επίσης και τα τετρακίνητα Ford Focus RS και Volkswagen Golf RΣύμφωνα με τη Renault, το επερχόμενο Mégane RS θα έχει στάνταρ ενεργητική τετραδιεύθυνση και θα είναι διαθέσιμο με δύο «ρυθμίσεις».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Οδηγούμε το νέο Civic Type R 2017
 
Η βασική έκδοση θα ονομάζεται Sport και θα έχει πιο μαλακή ρύθμιση στην ανάρτηση, περισσότερο προσανατολισμένη για το δρόμο. Για εκείνους που η πίστα είναι συχνά στο πρόγραμμα όμως, θα υπάρχει και η γνωστή πλέον έκδοση Cup. Κάτι μας λέει πως αυτή είναι και η ανάρτηση των δύο αυτοκινήτων που δοκίμαζε η γαλλική εταιρεία στο 'Ring.

Μια από τις μεγάλες αλλαγές είναι ο κινητήρας που θα είναι ο 1.800άρης τούρμπο του Alpine A110. Στην προκειμένη περίπτωση όμως μιλάμε για την κορυφαία του έκδοση, με απόδοση που θα ξεπερνάει τους 300 ίππους. Θα συνεργάζεται είτε με 6άρι χειροκίνητο είτε με 6άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Στο 'Ring η νέα Alpine A110 [video]


Δεν αποκλείεται καθόλου να δούμε εργοστασιακή τιμή για το 0-100 km/h σε λιγότερο από 5,7” κάτι που θα καταστήσει το κορυφαίο Mégane ταχύτερο από το νέο Honda Civic Type R. Επίσης καθότι πιο μακρύ και φαρδύ από το προηγούμενο RS, το νέο αναμένεται να έχει περισσότερη μηχανική πρόσφυση. Με αυτά τα όπλα και φυσικά τη γαλλική παράδοση στο στήσιμο εξαιρετικών αναρτήσεων, το νέο Mégane RS θέλει να επανακτήσει τον τίτλο του καλύτερου GTi της κατηγορίας και ως επιστέγασμα, τον τίτλο του πιο γρήγορου αυτοκινήτου μέσα στην Πράσινη Κόλαση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube