Πρώτη επίσημη εμφάνιση του νέου Renault Mégane RS [video]

Πρώτη επίσημη εμφάνιση του νέου Renault Mégane RS [video]

Το νέο γαλλικό hot hatch έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στο σιρκουί του Μονακό με οδηγό τον πιλότο της Renault Sport F1, Nico Hülkenberg .

To θρυλικό σιρκουί του Grand Prix του Μονακό αποτελεί το φόντο την πρώτης επίσημης εμφάνισης του νέου Renault Mégane RS.

Το νέο Mégane RS έχει πολλά να επιδείξει, αλλά αυτό που απαντάται για πρώτη φορά σε μοντέλο που έχει επιμεληθεί η Renault Sport είναι η δυνατότητα επιλογής μεταξύ χειροκίνητου ή αυτόματου EDC (Efficient Dual Clutch) κιβωτίου ταχυτήτων.

Ο Patrice Ratti, Διευθύνων Σύμβουλος της Renault Sport Cars, είπε: «Δεν πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να επιλέξουμε μια πιο κατάλληλη ή πιο επίκαιρη στιγμή από την 40η επέτειο της συμμετοχής της Renault στην F1, για την παρουσίαση ενός καινούριου μοντέλου RS. Στόχος μας ήταν να φτιάξουμε το σημείο αναφοράς στην κατηγορία των GTi».

Ο Nico Hülkenberg μας δίνει μια πρώτη γεύση του ολοκαίνουριου Mégane RS στο σιρκουί του Μονακό, αλλά δεν ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκε πίσω από το τιμόνι του γαλλικού GTi. Όπως μάλιστα μας λέει και ο ίδιος «Είχα την δυνατότητα να οδηγήσω και να δοκιμάσω το νέου Mégane RS κατά την διάρκεια της εξέλιξης και εξεπλάγην από την ανωτερότητα του πλαισίου. Η Renault Sport έχει κάνει εξαιρετική δουλειά σε όλους τους τομείς. Ήταν τεράστια η ευχαρίστησή μου να το οδηγήσω στο θρυλικό σιρκουί του Μονακό σήμερα το πρωί».

Από την κυκλοφορία του αρχικού Mégane RS το 2004, η αποστολή του μοντέλου ήταν να ενσωματώνει το πάθος της Renault Sport για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και να κάνει την τεχνολογία που έχει αποκομίσει από τους αγώνες, προσιτή σε όλους. Σύμφωνα με την γαλλική εταιρεία, οι μηχανικοί χρησιμοποίησαν για άλλη μία φορά τεχνολογίες που έχουν εξελιχθεί στην F1 για να μπορέσουν να προσφέρουν ένα πραγματικά εξαιρετικό πακέτο αποτελεσματικής αεροδυναμικής, αξιοπιστίας, οδικών χαρακτηριστικών και υψηλής απόδοσης.

Τέλος, η πλήρης αποκάλυψη του νέου Renault Mégane RS θα γίνει στην Έκθεση της Φρανκφούρτης στις 12 Σεπτεμβρίου, με την εμπορική του καριέρα να ξεκινά στην άνοιξη του 2018.

[Πηγή Renault]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube