Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio σπάει το ρεκόρ στο Nürburgring [video]

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio σπάει το ρεκόρ στο Nürburgring [video]

Τα ταχύτερο πλέον SUV στο διάσημο σιρκουί είναι η Stelvio Quadrifoglio, σχεδόν 22" κάτω από το προ-προηγούμενο ρεκόρ του Range Rover Sport SVR και οκτώ κάτω από αυτό της Porsche Cayenne Turbo S.

Η Alfa Romeo έσπασε το ρεκόρ των SUV στο Nürburgring με τη νέα Stelvio Quadrifoglio να σταματά το χρονόμετρο στο 7’ 51” 7.

Tα προηγούμενα ρεκόρ στη γερμανική πίστα κατείχαν τελευταία (από το 2015) η Porsche Cayenne Turbo S με 7' 59" 74 και το Range Rover Sport SVR που είχε γυρίσει σε 8’ 14” το 2013. Ο χρόνος της Stelvio Quadrifoglio ισοφαρίζει ακόμη και αυτόν της BMW M4 το 2015 και τοποθετεί το αυτοκίνητο ανάμεσα στα 100 πιο γρήγορα στο Nürburgring.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Alfa Romeo Stelvio 2.0 280 Q4

Πρόκειται για μια επιβράβευση και ταυτόχρονα για μια επιβεβαίωση της ελπίδας της μιλανέζικης φίρμας να ξεχωρίσει και ανάμεσα στα επερχόμενα σπορ SUV, όπως τα BMW X3 M, Audi RS Q5, Jaguar F-Pace SVR και Porsche Macan Turbo που όλα του θα αγωνιστούν για τον επίζηλο τίτλο του πιο σπορ SUV.

Στο σημείο αυτό να πούμε ότι η Stelvio Quadrifoglio αποδίδει 40 άλογα λιγότερα από τον προ-προηγούμενο κάτοχο του ρεκόρ στα SUV, του Range Rover Sport SVR, αλλά και ζυγίζει κάπου 600 κιλά λιγότερο. Σε σχέση με τη Cayenne Turbo S, η Porsche ήταν 60 άλογα ισχυρότερη.  

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube