Το 2025 οι πωλήσεις των αυτόνομων αυτοκινήτων θα απογειωθούν

Το 2025 οι πωλήσεις των αυτόνομων αυτοκινήτων θα απογειωθούν

Οι αναλυτές της αγοράς προβλέπουν την πλήρη αποδοχή των αυτόνομων αυτοκινήτων να ξεκινάει το 2025, με τις ΗΠΑ και την Κίνα να είναι οι πρωτοπόροι.

Ο οργανισμός συμβούλων και αναλύσεων IHS, έδωσε στη δημοσιότητα μια αναφορά που προβλέπει ότι μέχρι το 2035, οι ετήσιες πωλήσεις των αυτόνομων αυτοκινήτων θα φτάσουν τα 21 εκατομμύρια παγκοσμίως.

Η αγορά των ΗΠΑ προβλέπεται να είναι η πρώτη που θα ανταποκριθεί, αφού πολλές εκατοντάδες αυτόνομων αυτοκινήτων θα κυκλοφορούν εκεί μέχρι το 2020. Σε αυτή την κατεύθυνση αναμένεται να κινηθεί και η Ιαπωνία, με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο να παίζουν σημαντικό ρόλο.

Εξαιρετικά σημαντική αναμένεται και η συμβολή της Κίνας ασφαλώς, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για 4,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα ετησίως μέχρι το 2035. Το αντίστοιχο νούμερο για την αγορά της κεντρικής Ευρώπης είναι 3 εκ., για την ανατολική Ευρώπη 1,2 εκ. και για τη Μέση Ανατολή με την Αφρική το 1 εκ. συνολικά.

Σύμφωνα με τον Egil Juliussen, διευθυντή αναλύσεων του IHS, οι παγκόσμιες πωλήσεις των αυτόνομων θα έχουν φτάσει τις 600.000 ετησίως μέχρι το 2025 κι από εκεί και μετά θα γίνει το μεγάλο «μπαμ».

Για τη δεκαετία 2025-2035 προβλέπεται 43% μέση ετήσια αύξηση, οπότε αυτή μπορεί να λογιστεί και ως η περίοδος που η αυτόνομη οδήγηση θα μπει για τα καλά στη ζωή μας.

Ο IHS αναφέρει ακόμα ότι τα αυτόνομα οχήματα θα συνδέσουν και πολύ διαφορετικές μεταξύ τους τεχνολογίες, οπότε αυτό ακριβώς είναι που θα αλλάξει και την ίδια την υπόσταση των οχημάτων. Είτε μιλάμε για ιδιωτικής χρήσης είτε για μαζικής μεταφοράς.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube