Γιαγιά φρικάρει με την αυτόνομη οδήγηση! [video]

Γιαγιά φρικάρει με την αυτόνομη οδήγηση! [video]

Δείτε τις αντιδράσεις μιας γιαγιάς που την έβαλαν στη θέση του οδηγού ενός Tesla με σύστημα Autopilot!

Όλες οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, αλλά και άλλες εταιρείες όπως η Google και η Apple, δουλεύουν πυρετωδώς εξελίσσοντας αυτόνομα αυτοκίνητα.

Όμως το σύστημα Autopilot της Tesla είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος να να ζήσει κανείς το μέλλον από τώρα. Όχι μόνο περιλαμβάνει ενεργό cruise control για να διατηρεί το αυτοκίνητο την ταχύτητα και τη λωρίδα του, αλλά εκτελεί και αποφευκτικούς ελιγμούς χωρίς να χρειάζεται να έχεις τα χέρια σου στο τιμόνι.

Το σύστημα είναι εντυπωσιακό, αλλά και τρομακτικό σε πρώτη επαφή. Για να το δείξουν αυτό γλαφυρά, οι συνάδελφοι του CarBuzz έβαλαν μια γιαγιά στη θέση του οδηγού ενός Tesla Model S (διαβάστε δοκιμή εδώ). Οι αντιδράσεις της, όπως θα δείτε, είναι ένα μίγμα ενθουσιασμού και φρίκης. Μονολογεί και μιλάει συνεχώς, ενώ ο γιος της, Bill Rimmer, που κάθεται στο διπλανό κάθισμα, ακούγεται να γελάει με τις αντιδράσεις της μητέρας του.

Μπορεί το όλο πράγμα να είναι στημένο, αλλά η τεχνοφοβία και ο ενθουσιασμός της γιαγιάς είναι γνήσια. Η αυτόνομη οδήγηση είναι ακόμα κάτι τρομακτικό.

Όμως, αν αναλογιστεί κανείς ότι το Tesla είναι αμερικάνικο και ότι στην Αμερική οδηγεί ο κάθε άσχετος από πολύ νεαρή ηλικία, η αυτόνομη οδήγηση, τουλάχιστον στους αμερικάνικους αυτοκινητόδρομους με την πυκνή κυκλοφορία, τα όρια ταχύτητας και την αυστηρή επιτήρηση, μπορεί πράγματι να κάνει τη ζωή πιο εύκολη και ασφαλή – όταν η εξέλιξη στους αισθητήρες, τα ραντάρ και τα λογισμικά ελέγχου προχωρήσει ακόμα παραπέρα…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube