Twin-Turbo Lamborghini Huracán ξεπερνά τα 360 km/h [video]

Twin-Turbo Lamborghini Huracán ξεπερνά τα 360 km/h [video]

Θα πήγαινε αρκετά παραπάνω, αλλά έπιασε κόφτη στην ανώτερη σχέση.

Lamborghini Huracán

Δεν είναι η πρώτη φορά που φιλοξενούμε μια βελτιωμένη Lamborghini Huracán. Σε παλιότερο άρθρο μας, μια διτούρμπινη με 1.600 PS και 1.500 Nm αυθαδίαζε στην Bugatti Chiron Super Sport και μάλιστα την πέρασε στο 1/4 του μιλίου με επίδοση 9,4”.

Τώρα, μια άλλη Lamborghini Huracán κατακτά την Autobahn. Εργοστασιακά, το ιταλικό μοντέλο υιοθετεί ατμοσφαιρικό V10 κινητήρα, αλλά όποιος θέλει να σκαρφαλώσει σε 4ψήφια νούμερα ισχύος, τοποθετεί δύο τουρμπίνες.

Με 1.250 ίππους, η twin-turbo Lamborghini Huracán σταματά να επιταχύνει μόνο γιατί δεν έχει άλλο γρανάζωμα

Όπως εγκαταλείπει τη γραμμή παραγωγής στη Sant'Agata, η Lamborghini Huracán Performante -στην οποία βασίστηκε το βελτιωμένο «ανοσιούργημα»- αποδίδει 640 PS στις 8.000 rpm και 600 Nm στις 6.500 rpm.

Lamborghini Huracán

Νούμερα που επαρκούν για να την εκτοξεύσουν στα 100 km/h από στάση σε 2,9 και να της προσδώσουν τελική ταχύτητα 325 km/h. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αυτή η Lamborghini Huracán σε τυφλώνει με 30.000 LED

Το γρανάζωμα του κιβωτίου αποτελεί το μεγάλο πρόβλημα στην προσπάθεια επίτευξης της μέγιστης ταχύτητας σε μια άδεια Autobahn από το κανάλι AutoTopNL, αφού πιάνει κόφτη στην 7η σχέση του αυτόματου σασμάν. Έχοντας τελική σχέση μετάδοσης στο 3,94.

Lamborghini Huracán

Ίσως ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι η επιτάχυνση κάτω από 6” για τη ρεπρίζ 90-240 km/h, οπότε καταλαβαίνετε ότι μιλάμε για επιδόσεις αντίστοιχες hypercar και μάλιστα εκ των ταχύτερων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μπορεί μια Huracán να νικήσει μια Bugatti Chiron;

Με πιο μακριά τελική σχέση μετάδοσης, το ιταλικό θηρίο θα φλέρταρε με τα 400 km/h, αφού τώρα φτάνει τις σχεδόν 9.000 rpm στα 363 km/h.

Lamborghini Huracán

Τα οποία έρχονται μόλις 15,6” μετά από τα 90 km/h, μέσα σε ένα επικό soundtrack από τον V10. Άραγε το διάδοχο μοντέλο θα ακούγεται τόσο όμορφα;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επικό κατευόδιο στον V10 της Lamborghini Huracán

Γνωρίζουμε ότι ο διάδοχος της Huracán θα αντικαταστήσει τον V10 με έναν V8 με δύο τούρμπο. Αν και θα έχει τον ίδιο κυβισμό με το μοτέρ της Urus, θα είναι μοναδικός μέσα στον όμιλο και φημολογείται ότι θα συνδυάζεται με δύο ηλεκτρομοτέρ.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube