Θα ζητούσες την Half-11 από τον Άγιο Βασίλη; [video]

Θα ζητούσες την Half-11 από τον Άγιο Βασίλη; [video]

Με 650 PS σε 900 kg κι εμφάνιση που σοκάρει, η Half-11 ξυπνάει τις αισθήσεις περισσότερο κι από το έλκηθρο του Άη Βασίλη.

Είμαστε στην εποχή που υπάρχει μια Porsche 911 για όλα τα γούστα. Από πανίσχυρες εργοστασιακές μέχρι πανάκριβα αριστουργήματα, όπως της Singer. Ακόμα και πανάλαφρες, σαν την KAMM που ζυγίζει 699 kg. Τώρα, δύο αδέρφια στις ΗΠΑ παρουσιάζουν το πρωτότυπο Half-11.

Ο Iliya κι ο Nikita Bridan, τα αδέρφια πίσω από το Oil Stain Lab, μεταμόρφωσαν μια 911 που ήταν σε κακή κατάσταση. Κράτησαν μέρος του πλαισίου, ξήλωσαν σχεδόν όλα τα υπόλοιπα, έφτιαξαν ένα χειροποίητο αμάξωμα από αλουμίνιο. Η Half-11 είναι το πνευματικό τους παιδί.

Με τρελή αναλογία κιλών ανά ίππο και μια ανόθευτη οδηγική εμπειρία, η Half-11 είναι «μισή 911» μόνο κατ' όνομα

Οι περισσότερες custom Porsche έχουν βελτιωμένους κινητήρες, χαμηλωμένο ή φαρδύτερο αμάξωμα κι άλλες -περισσότερο ή λιγότερο διακριτικές- αισθητικές τροποποιήσεις. Γενικά όμως διατηρούν το DNA του αρχικού μοντέλο όσον αφορά το στιλ και το σύστημα μετάδοσης κίνησης.

Half-11

Στην περίπτωση της Half-11, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ακριβώς έτσι. Ο κινητήρας προέρχεται από την Chevrolet. Ο LS V8 αποδίδει 650 ατμοσφαιρικούς PS και 880 Nm. Υπεραρκετά νούμερα για ένα μοντέλο που ζυγίζει 900 kg και που η αίσθηση της ταχύτητας είναι εντονότατη λόγω της απουσίας παρμπρίζ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πώς κατάφερε η Porsche 912 να ζυγίζει κάτω από 700 kg;

Είναι προφανώς πισωκίνητη με κιβώτιο ταχυτήτων από 911 GT2. Δίχως άλλο, πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που έχει την ικανότητα να κατακλύζει τις αισθήσεις του οδηγού και του συνοδηγού, αν βέβαια βρεθεί κάποιος που θα τολμήσει να κάτσει εκεί δίπλα.

Half-11

Κάποιοι θεωρούν ασέβεια να φορεθεί κινητήρας GM σε μια 911, όμως τα αδέρφια Bridan είναι καθησυχαστικά. Χρειάστηκαν 18 μήνες για να εξελίξουν την κατάλληλη εξάτμιση και να διασφαλίσουν ότι το αυτοκίνητο των ονείρων τους θα ακούγεται όπως πρέπει. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Singer ACS: Η σύγχρονη μετενσάρκωση της 911 Safari [video]

Xρησιμοποίησαν τρισδιάστατα εκτυπωμένο Inconel, ένα υπερ-κράμα νικελίου, για να δημιουργήσουν την εισαγωγή. Αυτό το είδος της επίμονης προσοχής στη λεπτομέρεια κάνει τους αγοραστές να κάνουν ουρά, δηλώνουν οι ίδιοι.

Half-11

Αν κι η Half-11 είναι ένα πρωτότυπο, η Oil Stain Lab έχει σχέδια να δημιουργήσει έως και 25 αυτοκίνητα σε διάφορες μορφές. Σχεδιάζουν μια έκδοση με παρμπρίζ, αλλά και μια κουπέ, με πόρτες gullwing που θα ανοίγουν προς τα επάνω.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Άφησε την Giulia Quadrifoglio για σέρβις, τη βρήκε καβάλα σε 911

Το πραγματικό ερώτημα είναι αν το αποτέλεσμα είναι άρτιο. Ο Dahm λέει ότι «δεν βαριέσαι με τίποτα να την οδηγείς». Αν στο μάτι είναι συναρπαστική,  στην οδήγηση είναι ακόμα περισσότερο.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube