Singer ACS: Η σύγχρονη μετενσάρκωση της 911 Safari [video]

Singer ACS: Η σύγχρονη μετενσάρκωση της 911 Safari [video]

Μια Porsche 911 παντός εδάφους με την υπογραφή της Singer δεν θα μπορούσε να μην είναι πανέμορφη.

Η Singer, η καλιφορνέζικη φίρμα που αναλαμβάνει ανακατασκευές κλασικών Porsche 911, παρουσίασε το τελευταίο της δημιούργημα με το όνομα All-terrain Competition Study (ACS), μια 964 παντός εδάφους με εκτενέστατες μετατροπές η οποία αποτελεί σύγχρονη μετενσάρκωση των αγωνιστικών 911 και 959 Safari.

Το μοντέλο κατασκευάστηκε σε δύο αντίτυπα, μετά από παραγγελία ενός ιδιαίτερου πελάτη της Singer, ο οποίος ήθελε μια αερόψυκτη 911 που θα μπορούσε να τρέξει σε αγώνες εκτός δρόμου και να κινηθεί σε κάθε είδος εδάφους. Το λευκό αυτοκίνητο προορίζεται για ράλι σε αμμόλοφους και το κόκκινο για ράλι ασφάλτου.

Singer ACS

Η Singer ACS εξελίχθηκε σε συνεργασία με τον Richard Tuthill, ο οποίος είναι ειδικός στις αγωνιστικές 911. Βασίζεται στην Porsche 964 από τη δεκαετία του '90 και χρησιμοποιεί αερόψυκτο και εξακύλινδρο twin-turbo κινητήρα 3,6 λίτρων που αποδίδει περίπου 450 PS. Το μοτέρ συνεργάζεται με σειριακό κιβώτιο 5 σχέσεων και σύστημα μόνιμης τετρακίνησης.

Ένα στοιχείο στο οποίο δόθηκε μεγάλη έμφαση είναι η νέα σκληροτράχηλη ανάρτηση με μεγάλη διαδρομή και πενταπλά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ που σε συνδυασμό με την τετρακίνηση, την αυξημένη απόσταση από το έδαφος και τα ελαστικά BF Goodrich χαρίζουν εξαιρετικές δυνατότητες εκτός δρόμου. Η ACS διαθέτει επίσης ατσάλινα φρένα με τετραπίστονες δαγκάνες, μεγάλο ντεπόζιτο, διπλή ρεζέρβα και αφαιρούμενο προστατευτικό κάλυμμα πατώματος από αλουμίνιο πάχους 5mm.

Singer ACS

Το αμάξωμα είναι εξολοκλήρου κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και όπως βλέπετε στις φωτογραφίες έχει ανασχεδιαστεί πλήρως, διατηρώντας τα χαρακτηριστικά που καθιστούν μια 911 τόσο αναγνωρίσιμη. Εκτός από τα θηριώδη ελαστικά που κλέβουν την παράσταση, με την πρώτη ματιά το μάτι πέφτει πάνω στον κομμένο προφυλακτήρα εμπρός με τα αεροδυναμικά πτερύγια. Τα στρογγυλά φώτα πάνω στα φουσκωμένα φτερά με τετραγωνισμένους θόλους, οι τονισμένοι ώμοι, τα παχιά μαρσπιέ και οι αγωνιστικές ζάντες 16" συμπληρώνουν την εικόνα στο προφίλ που διατηρεί τα παράθυρα και τη γραμμή οροφής της 964 στην οποία βασίζεται.

Στο πίσω μέρος οι σχεδιαστές της Singer έκαναν τα μαγικά τους και εμπνευσμένοι από την 959 Safari δημιούργησαν ένα πανέμορφο ρετροφουτουριστικό σύνολο. Πίσω από τα φουσκωμένα φτερά, η ενσωματωμένη αεροτομή σκεπάζει την ουρά με εντυπωσιακό τρόπο αφήνοντας παράλληλα τον αέρα να περάσει από τις γρίλιες που υπάρχουν στο κάλυμμα του κινητήρα. Κάτω από τα ενιαία και σκουρόχρωμα φώτα LED βρίσκουμε τον μικρό προφυλακτήρα που ενσωματώνει τις κεντρικά τοποθετημένες διπλές απολήξεις της εξάτμισης και ολοκληρώνει το αγωνιστικό look.

Singer

Στο εσωτερικό η εικόνα είναι σπαρτιάτικη αλλά εξίσου εντυπωσιακή με bucket καθίσματα, ένα πανέμορφο τριάκτινο τιμόνι, ψηφιακό πίνακα οργάνων, σύστημα δορυφορικής πλοήγησης, ανθρακονημάτινη λαβή για το υδραυλικό χειρόφρενο, ειδικό σύστημα για να πίνουν νερό οι επιβάτες και ένα πλήρες ρολ κέιτζ προδιαγραφών FIA

Η Singer δεν ανακοίνωσε την τιμή της ASC αλλά είναι σίγουρο πως μιλάμε για επταψήφιο ποσό που δικαιολογείται απόλυτα με βάση την έκταση των μετατροπών.

[Πηγή: Top Gear]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube