Πώς θα ήταν ένα Hummer H2 με τροχούς 13"; [video]

Πώς θα ήταν ένα Hummer H2 με τροχούς 13"; [video]

Οι Ρώσοι του Garage 54 συνδύασαν το θηριώδες SUV με τροχούς από σουπερμίνι του '80.

Μπορεί να έχει περάσει περισσότερο από μια δεκαετία από το τέλος της παραγωγής του Hummer H2 (2002-2009), όμως όλοι θυμόμαστε το θηριώδες SUV που έμοιαζε σε άλλη κλίμακα από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα που κυκλοφορούσαν στους δρόμους. Κατά καιρούς, έχουμε δει κάθε λογής βελτιώσεις του μοντέλου, με ζάντες μεγαλύτερης διαμέτρου (έως και 26") και kit ανύψωσης για ακόμα μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος. Αυτό που δεν είχαμε δει ποτέ έως τώρα, είναι η επιλογή μικρότερων τροχών για το Hummer - κάτι που μας παρουσιάζει στο τελευταίου του βίντεο το ρωσικό κανάλι Garage 54 (Гараж 54).

Πιο συγκεκριμένα, οι Ρώσοι επέλεξαν ζάντες Zhiguli διαμέτρου 13" που φορούν ελαστικά διαστάσεων 175/70 R13! Για να γίνουν μάλιστα συμβατοί οι συγκεκριμένοι τροχοί με το Hummer H2, χρειάστηκε να ανοίξουν τρύπες στο κέντρο τους, ενώ στο τέλος τους έβαψαν σε χρυσή απόχρωση για ακόμα καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Hummer H2

Το Hummer H2 δείχνει πραγματικά γελοίο με τόσο μικρές ζάντες, οι οποίες όχι μόνο αφήνουν τεράστια κενά στους θόλους, αλλά μειώνουν υπερβολικά και την απόσταση από το έδαφος, εξαλείφοντας όποιες δυνατότητες εκτός δρόμου είχε το τετρακίνητο όχημα. Ενδεικτικό είναι πως η απόσταση του πίσω άξονα από το έδαφος μειώθηκε από τα εργοστασιακά 269 mm σε μόλις 51 mm μετά από την τοποθέτηση των μικρών τροχών.

Ο κινητήρας V8 6,0 λίτρων της GM με απόδοση 320 PS θα δυσκολευτεί πολύ να περάσει τη δύναμη στο δρόμο, καθώς τα λεπτά ελαστικά σπινιάρουν με το παραμικρό πάτημα του γκαζιού αδυνατώντας να βρουν πρόσφυση στο χιονισμένο τερέν.

Δείτε το βίντεο για να δείτε αν οι τροχοί από kei car κατάφεραν να συγκρατήσουν τους 3 τόνους βάρους του Hummer - έστω και με προσεκτική οδήγηση σε χαμηλές ταχύτητες. (το βίντεο είναι στα Ρώσικα αλλά δεν θα αργήσει να δημοσιευθεί και η μεταγλωττισμένη στα αγγλικά εκδοχή του)

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube