To ηλεκτρικό Hummer H1 φορά μοτέρ Tesla [video]

To ηλεκτρικό Hummer H1 φορά μοτέρ Tesla [video]

Αρχικά εξελιγμένο για στρατιωτικές ανάγκες, το Hummer H1 έχει γίνει, όπως και η Mercedes G-Class, το αγαπημένο παιχνίδι λογής λογής υπέρ-κομψών τύπων που δεν έχουν δει τι χρώμα έχει το χώμα.

To ηλεκτρικό Hummer H1 φορά μοτέρ Tesla [video]

Εξελιγμένο για στρατιωτικές ανάγκες, το Hummer H1 έχει γίνει, όπως και η Mercedes G-Class, αγαπημένο αυτοκίνητο πλουσίων που έχουν ανάγκη από εξωτισμό.

Αλλά πλέον, η μηχανική του διαμόρφωση δεν είναι η γνωστή για τη νηφαλιότητά της με τον κινητήρα ντίζελ V8 των 6,5 λίτρων. Εδώ ήρθε και έβαλε το χέρι της American Electric Vehicle, μετασκευάζοντας το Hummer H1.

To τίμημα της μετασκευής από Hummer H1 σε Η1EV φέρνει ζαλάδα, καθώς κοστίζει $98.900 ή κάτι λιγότερο από 90.000 ευρώ!

Με έδρα το Oliver, όχι μακριά από το Βανκούβερ στον Καναδά, η εταιρεία ειδικεύεται στις ηλεκτρικές μετασκευές. Το τελευταίο της πρότζεκτ, ένα Hummer H1 που τώρα ονομάζεται H1EV. Και όπως συχνά συμβαίνει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ήταν η Tesla που προτιμήθηκε για την εξηλεκτριστική επιχείρηση.

Hummer H1, Hummer H1EV

Το εντυπωσιακό off-roader λοιπόν, διαθέτει τώρα ένα ζευγάρι ηλεκτρικών κινητήρων που αφαιρέθηκαν από Tesla Model S, με συνολική ισχύ 600 ίππων και κίνηση στους τέσσερις τροχούς. 

Τα ηλεκτρομοτέρ τροφοδοτούνται με την εργοστασιακή διαμόρφωση της μπαταρίας «Standard Autonomy», η οποία επιτρέπει έως και 240 km αυτονομίας. Προαιρετικά και έναντι επιπλέον 20.000, το Hummer H1EV μπορεί να φορέσει μια δεύτερη μπαταρία για να διπλασιάσει την αυτονομία στα 480 km. Οι επιδόσεις αυτού του παιχνιδιού δεν έχουν κοινοποιηθεί (αν ενδιαφέρουν κάποιον), αλλά τα 0-100 km/h θα μπορούσαν να πιάνονται σε χρόνο τριών δευτερολέπτων σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Hummer H1, Hummer H1EV

Όπως επίσης συνηθίζεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι ειδικοί δεν ενσωμάτωσαν απλώς έναν ηλεκτροκινητήρα και έξω από την πόρτα. Το Hummer H1 για να γίνει H1EV έχει υποστεί σημαντικές τροποποιήσεις, περιλαμβανομένης μιας υπερσύγχρονης επεξεργασίας του εσωτερικού του. 

Όλα με το ανάλογο τίμημα που φέρνει ζαλάδα καθώς η μετασκευή κοστίζει $98.900 ή κάτι λιγότερο από 90.000 ευρώ!
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube