Ποια προτιμάς; BMW M3 ή Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio [video]

Ποια προτιμάς; BMW M3 ή Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio [video]

Ποια είναι πιο γρήγορη στην ευθεία; Αν κι η κόντρα δεν είναι ακριβώς δίκαιη, αφού η BMW M3 Competition είναι εργοστασιακή, ενώ η Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio «σκαλισμένη».

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

Μία εργοστασιακή BMW M3 Competition αντιπαρατίθεται με μια Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, με την τελευταία να είναι ελαφρώς «σκαλισμένη». Προφανώς η κόντρα δεν είναι ακριβώς δίκαιη, αλλά και πάλι, να θυμάστε ότι οι BMW πολλές φορές αποδίδουν παραπάνω από την αναγραφόμενη ισχύ. Όπως η M4 CLS που αποδίδει σχεδόν 600 αντί για τα επίσημα 550 PS.

Σε μαύρο χρώμα, η Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio αποδίδει 620 PS από τον V6 των 2,9 lt, κάμποσο παραπάνω από τα εργοστασιακά νούμερα του 6κύλινδρου: 510 PS και 600 Nm.

Δύο υπέροχες μπερλίνες που μιλούν πρωτίστως στην καρδιά του οδηγού. Τα νούμερα κι οι επιδόσεις στην ευθεία περνούν σε δεύτερη μοίρα

Στην BMW, ο S58 της M3 Competition, αναπτύσσει την ίδια ισχύ με τον V6 της Alfa Romeo και 650 Nm. Τουλάχιστον σύμφωνα με τα επίσημα ανακοινωθέντα νούμερα απόδοσης των Γερμανών.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

Διαφορά υπάρχει και στο βάρος, με την M3 Competition να ζυγίζει περίπου 1.730 kg, κάμποσο παραπάνω από τα 1.620 της Giulia Quadrifoglio. Αμφότερες είναι πισωκίνητες, αν κι η Σειρά 3 διατίθεται και με σύστημα τετρακίνησης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H BMW ψεύδεται για την ισχύ της M4 CSL: είναι δυνατότερη

Και τα δύο αυτοκίνητα χρησιμοποιούν το 8άρι αυτόματο με μετατροπέα ροπής της ZF, ένα κιβώτιο που παρουσιάστηκε στη γενιά F01/F02 της Σειράς 7 το 2008. Η Giulia Quadrifoglio ήταν αρχικά διαθέσιμη και με χειροκίνητο, αλλά δυστυχώς καταργήθηκε.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

Η M3 Competition σημείωσε καλύτερη επίδοση 11,9" στο 1/4 του μιλίου, τη στιγμή που η Giulia Quadrifoglio έγραψε 11,6" και 3,7" για το 0-100. Εν κινήσει, τα δύο οχήματα αναμετρήθηκαν από τα 50 km/h, κι εκεί βέβαια μίλησε η διαφορά στην ισχύ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Στις Σέρρες με την Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

Με 110 PS παραπάνω, δεν μας εκπλήσσει ούτε το ταχύτερο 100-200 km/h: 7,9" για την Ιταλίδα σε σύγκριση με τα 8,6" για την M3 Competition.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

Τίποτα από τα παραπάνω προφανώς δεν θα προδικάσει ποιο μοντέλο είναι ανώτερο. Τέτοιες κατασκευές απευθύνονται πρωτίστως στο συναίσθημα και στο πόσο εξιτάρουν τον οδηγό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Άφησε την Giulia Quadrifoglio για σέρβις, τη βρήκε καβάλα σε 911

Η εμφάνισή τους, η μελωδία της εξάτμισης κι η αίσθηση που βγάζουν πίσω απο το τιμόνι είναι πολύ σημαντικότεροι παράγοντες από τα ξερά νούμερα στην ευθεία. Επιλέξτε υπεύθυνα!

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube