Οι νέες ρετρό ζάντες της Bridgestone απογειώνουν το Mazda MX-5

Οι νέες ρετρό ζάντες της Bridgestone απογειώνουν το Mazda MX-5

Η Bridgestone φτιάχνει και ζάντες. Τώρα αναβιώνει ένα κλασικό στιλ από τη δεκαετία του '80 που θα απογειώσει το κλασικό JDM μοντέλο σας.

Αν είστε κάτοχος κάποιου κλασικού JDM οχήματος, όπως το Mazda MX-5 ή η Toyota Corolla AE86, πιο γνωστή στα μέρη μας με την κωδική ονομασία Hachi-Roku, τότε σας έχουμε καλά νέα. Η Bridgestone κυκλοφόρησε μια νέα ζάντα, η οποία αναβιώνει ένα κλασικό σχέδιο από τη δεκαετία του 1980.

Είναι λογικό ότι αν έχετε στην κατοχή σας ένα Mazda MX-5, επισκέπτεστε τακτικά τον λαστιχά σας, ίσως πιο συχνά κι από τον οδοντίατρο. Κι ενώ βάζετε ελαστικά της Bridgestone, πού να πάει το μυαλό σας ότι φτιάχνει και ζάντες.

Και μάλιστα από τις πιο όμορφες εκεί έξω. Με κλασικό στιλ και χαμηλό βάρος

Ονομάζονται Bridgestone Super RAP Evo και προσφέρουν ένα διακριτικό στιλ, που έρχεται σε αντίθεση με τις πομπώδεις φανταχτερές -και πολλές φορές κακόγουστες- επιλογές που φορούν τα περισσότερα Miata.

Mazda MX-5

Με την πρώτη ματιά, η RAP Evo μοιάζει με έναν τυπικό ατσάλινο τροχό που κάποιος τον έβαψε λευκό. Μια ζάντα που προήλθε από ρεζέρβα κανονικών διαστάσεων ή που ήταν ένα φτηνό δεύτερο σετ, μόνο για τις επισκέψεις στην πίστα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αι γενεαί πάσαι των Mazda MX-5 σε ενδοοικογενειακή κόντρα [video]

Ωστόσο, είναι φτιαγμένη από αλουμίνιο κι υπάρχει συγκεκριμένος λόγος για το κλειστό στιλ με τα μικρά κυκλικά ανοίγματα γύρω από το χείλος. Η Bridgestone δημιούργησε αυτό το σχέδιο για αγωνιστική χρήση στο χώμα.

Mazda MX-5

Οι όσο γίνεται μικρότερες τρύπες εμπόδιζαν κοτρόνες, λάσπη ή χαλίκια να προκαλέσουν ζημιά στα εξαρτήματα των φρένων, τουλάχιστον σε σύγκριση με μια ζάντα αλουμινίου με λίγες ακτίνες και πολλά ανοίγματα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μερακλής φτιάχνει κλασική Lancia με βάση το Mazda MX-5

Το αποτέλεσμα ήταν ένας ελαφρύς τροχός που ήταν περίπου 30% φθηνότερος από ανταγωνιστικές ζάντες. Ήταν αρχικά διαθέσιμος σε διαμέτρους 13 και 14 ιντσών στις αρχές της δεκαετίας του 1980, πριν προστεθεί κι η επιλογή των 15 ιντσών.

Mazda MX-5

Τώρα, οι Bridgestone Super RAP Evo προσφέρονται σε δύο διαστάσεις, 15 Χ 7 και 15 Χ 7,5, με δύο διαθέσιμα καρέ σε κάθε διάσταση. Συνολικά τέσσερις επιλογές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Toyota Corolla AE86, φονέας γιγάντων με 200 PS [video]

Δεν είναι κραυγαλέες και προκλητικές, αλλά αν θέλετε να προσδώσετε κλασικό JDM στιλ στο Mazda MX-5 πρώτης γενιάς ή το Hachi-Roku σας, χωρίς να καταστρέψετε τα οδικά του χαρακτηριστικά με μια βαριά ατσάλινη ζάντα, είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεστε.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube