Όχι, δεν είναι Brabus G-Class αλλά κινεζικό μοντέλο [video]

Όχι, δεν είναι Brabus G-Class αλλά κινεζικό μοντέλο [video]

Ο βελτιωτικός οίκος Shana από την Ταϊλάνδη μετέτρεψε το κινεζικό Tank 300 σε κάτι που θα ορκιζόσουν ότι είναι μια G-Class, που βγήκε από τις εγκαταστάσεις της Brabus.

Από σκληροτράχηλο off-roader, η Mercedes-AMG G-Class έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε δήλωση πλουτισμού κι επίδειξης. Πομπώδη βελτιωτικά πακέτα από οίκους όπως η Brabus ή η Mansory την καθιστούν ακόμα πιο προκλητική εμφανισιακά. Τώρα, μπορείς να αποκτήσεις σχεδόν την ίδια οπτική παρουσία χωρίς να ξοδέψεις τόσα χρήματα.

Εντάξει, έχουμε δει και Suzuki Jimny που προσπάθησαν να αντιγράψουν την εμφάνιση μιας Brabus G-wagen, αλλά πάντα γινόταν σαφές ότι δεν πρόκειται για το γερμανικό μοντέλο. Έλα όμως που ένας βελτιωτικός οίκος στην Ταϊλάνδη έφτιαξε κάτι που ξεγελάει ακόμα και τους γνώστες.

Πρόκειται για το κινεζικό Tank 300, το εκτός δρόμου μοντέλο της Great Wall Motors. Έχει ήδη ογκώδεις αναλογίες και τετραγωνισμένη κοψιά, οπότε με τις κατάλληλες επεμβάσεις, δυσκολεύεσαι να καταλάβεις τη διαφορά

Brabus

Η εργοστασιακή πρόσοψη του Tank 300 αντικαθίσταται από ένα ανασχεδιασμένο μπροστινό μέρος που διαθέτει νέα μάσκα, κυκλικούς προβολείς LED, αεριζόμενο καπό και έναν σπορ προφυλακτήρα με χορταστικές εισαγωγές αέρα. Αν μάλιστα κάποιος αλλάξει το στρογγυλό σήμα της Tank με το -επίσης στρογγυλό- της Brabus, τότε χρειάζεται εξασκημένο μάτι για να αντιληφθεί την «απάτη».

Αντίστοιχες περιμετρικές παρεμβάσεις στο αμάξωμα δείχνουν ότι το κινεζικό 4x4 μπορεί να πλησιάσει επικίνδυνα στα Brabus λημέρια. Αν πάντως ο ιδιοκτήτης το επιθυμεί, η απομίμηση των πολύχρωμων κάρμπον και το τιρκουάζ εσωτερικό χαρίζουν μια Mansory πινελιά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Mansory και Brabus, πλέον κατασκευαστές πολυτελών κατοικιών

Οι ζάντες αλουμινίου έχουν διάσταση 22 ιντσών και σε αντίθεση με τα δημιουργήματα των δυτικών οίκων, δεν είναι τυλιγμένες με δρομίσιες επιλογές, αλλά με παντός εδάφους ελαστικά. Οι αγοραστές μπορούν επίσης να επιλέξουν βελτιώσεις στην ανάρτηση και μεγαλύτερα κιτ φρένων.

Brabus

Κάτω από το καπό, το Tank 300 διατηρεί την εργοστασιακή full hybrid διάταξη με 4κύλινδρο τούρμπο κινητήρα βενζίνης 2,0 lt, έναν ηλεκτροκινητήρα 106 ίππων και μπαταρία 1,75 kWh. 

Είναι ένας αξιοπρεπής συνδυασμός, που αποδίδει συνολικά 351 ίππους και 615 Nm, τα οποία μεταφέρει και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου εννέα ταχυτήτων. Δεν πλησιάζει καθόλου σε επιδόσεις τον διτούρμπινο V8 της Brabus, ούτε βέβαια σε ήχο. Αλλά καταναλώνει και πολύ λιγότερο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Great Wall Tank 100: Η κινέζικη κόπια του Suzuki Jimny

Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία για τους περισσότερους αγοραστές είναι το κόστος. Η Shana ανακοινώνει ότι μια πλήρης μετατροπή του Tank 300 σε G63 -συμπεριλαμβανομένου του κόστους του αυτοκινήτου- κοστίζει περίπου 68.500 ευρώ.

Μόνο το κινεζικό μοντέλο τιμάται περί τις 50.000 ευρώ, οπότε δεν μιλάμε για τόσο ακριβή μετατροπή. Συνολικά, εξακολουθεί να παραμένει ένα σοβαρό ποσό για ένα αντίγραφο, αλλά μην ξεχνάς ότι τα αρχέτυπα κοστίζουν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google News Facebook Twitter Instagram YouTube